Kremský, Šofranko či Marosz odchádzajú od Matoviča. Prekáža im politická izolácia, populizmus i konfliktnosť hnutia

424723164_786595613291884_2957496673563323407_n Mária Šofranko a Peter Kremský. Foto: FB/Peter Kremský

O ukončenie členstva požiadali Peter Kremský, Mária Šofranko, Veronika Gmiterko, Vojtech Tóth, Peter Liba a Ján Marosz pre nekritický prístup vedenia, netransparentné skladanie kandidátky či pre politickú izoláciu. Za poslednú kvapku označili odchádzajúci členovia kandidatúru predsedu hnutia v prezidentských voľbách.

„Po viacerých neúspešných pokusoch o zmenu fungovania v rámci hnutia Slovensko (bývalé OĽANO), sme sa rozhodli ukončiť členstvo a spoluprácu s hnutím Slovensko pod vedením Igora Matoviča,“ uviedli v spoločnom stanovisku. Ako dôvod uviedli chýbajúci kritický prístup a ochotu férovo diskutovať aj o nepríjemných témach. Hovoria o politickej izolácii a nepremyslených krokoch vedenia, napríklad uponáhľaná zmena názvu hnutia.

Členmi hnutia sa podľa vlastných slov stali, aby sa zasadili za rozvoj a zlepšovanie života v krajine i za očistu verejného života. „Za posledný rok sa však do politiky bývalého OĽANO dostalo stále viac populizmu, konfliktnosti a politického obchodovania,“ uviedli s tým, že vedenie hnutia nie je otvorené diskusii a kritické pripomienky ignoruje alebo bagatelizuje. V hnutí podľa nich prevládajú individuálne záujmy a o všetkom rozhoduje „pár spriaznených ľudí“.

(tasr)


Ďalšie články