Spoločenstvo Ladislava Hanusa pozýva študentov. Ponúka viac než štúdium

Absolventi 32BA + 1. online Absolventi 32. akademického programu Spoločenstva Ladislava Hanusa. Foto: archív Spoločenstvo Ladislava Hanusa

Spoločenstvo Ladislava Hanusa otvára aj v tomto akademickom roku 2021/2022 formačno-akademické programy. Popri prezenčnom programe v centre Bratislavy je v ponuke aj online program. Semestrálny program v Košiciach začína už v zimnom semestri.

Program s 19-ročnou tradíciou ponúka mladým lídrom vo veku 18 – 30 rokov intelektuálny a duchovný rast. Cieľom programu je integrovať vieru do každej oblasti života a nebáť sa ohlasovať Krista tam, kde mlčanie o viere je najrozšírenejšie: v politike, kultúre, médiách, profesionálnom živote a intelektuálnej sfére spoločnosti.

Vidieť, hodnotiť, konať

Formačno-akademický program SLH je rozdelený do troch častí: “Prvý trimester je venovaný hlbšiemu spoznávaniu kresťanskej viery po intelektuálnej stránke. Cieľom trimestra je ponúknuť priestor pre prehĺbenie kresťanskej identity. Nasleduje trimester, v ktorom sa študenti učia artikulovať svoje názory a viesť dialóg so súčasným svetom prostredníctvom diskusie,” vysvetľuje Ladislav Hollý, koordinátor formačno-akademických programov SLH. “Na záver programu sa účastníci stretnú s významnými osobnosťami z verejného života a podieľajú sa na organizácii mestského akademického festivalu Hanusove dni. Súčasťou programu je aj duchovná obnova, akademická víkendovka a mnoho ďalších spoločenských udalostí,” dodáva opäť Ladislav Hollý. Absolventi programu SLH sa po ukončení programu stávajú členmi spoločenstva.

Online ročník

Minulý rok sa prvýkrát osvedčil samostatný online ročník formačno-akademického programu SLH. Vzhľadom na jeho úspešnosť ho SLH prináša aj v tomto roku. “Vnímame silnú potrebu sprístupniť hodnotné vzdelanie našich formačno-akademických programov aj mladým Slovákom žijúcim mimo Bratislavy a Košíc alebo v zahraničí. Aj takým spôsobom chceme prepájať nádejných slovenských lídrov v celej Európe,” približuje predseda SLH Juraj Šúst.

Uzávierka prihlášok je 30. septembra 2021. Všetky potrebné informácie sú dostupné na webovej stránke SLH.

Spoločenstvo Ladislava Hanusa je katolícke akademické spoločenstvo otvorené všetkým ľuďom hľadajúcim pravdu. V súčasnosti združuje vyše 500 angažovaných mladých ľudí pôsobiacich v rôznych sférach kultúry.


Ďalšie články