Kollár: Kopú do mňa opozičné médiá a tí, čo sú sklamaní, že to tu nevedú progresívni feťáci

kollár video Predseda vlády Boris Kollár v novom videu. Foto: Facebook

Predseda Národnej rady SR na sociálnej sieti zdieľal nové video, v ktorom sa snažil vyvrátiť obvinenia z toho, že je papaláš. Podľa vlastných slov nešiel do politiky preto, aby si užíval výhody, ale aby pomáhal ľuďom.

Boris Kollár uvádza, že zaregistroval početné útoky na svoju osobu, ale nemyslí si, že sú oprávnené. Mnohí ho vraj obviňujú z papalášizmu a zneužívania moci, ktorá mu plynie z funkcie. Podľa vlastných slov však ako šéf parlamentu nemá žiadne výhody, ktoré by vďaka svojmu bohatstvu nemal aj pred vstupom do politiky.

„Limuzínu so šoférom mám už 25 rokov, a preto nepotrebujem túto vládnu starú päťročnú herku. Pre toto som nešiel do politiky,“ vyznáva sa Kollár.

Chcel som odbremeniť nemocničný personál

Vyjadril sa tiež ku kauze jeho nemocničných návštev, ktoré sú pre bežných ľudí kvôli sprísneným epidemiologickým opatreniam zakázané. Kollár tvrdí, že všetky návštevy mal vopred dohodnuté a povolené od vedenia nemocnice, a práve preto sa rozhodol byť hospitalizovaný tam. Vraj išlo o jeho blízku rodinu, ktorá sa oňho starala preto, aby odbremenila nemocničný personál.

„Moji najbližší mi varili, nosili jedlo, čistili zuby, lebo som nevedel hýbať rukami. Umývali ma, brali na toaletu, polohovali ma a o toto všetko som odbremenil zdravotnícky personál. Toto je papalášizmus?“ pýta sa rečnícky.

Navyše sa podľa vlastných slov nachádzal v časti bratislavskej Nemocnice svätého Michala, ktorá je určená pre ústavných činiteľov, má vlastný vchod a je oddelená od ostatných častí nemocnice. Na spomínanú izbu mal podľa vlastných slov bezplatných nárok zo svojej funkcie, napriek tomu sa ju rozhodol zaplatiť.

„Tí, ktorí dnes na mňa ukazujú, kopú do mňa a boli tam predo mnou, využili to, tí za to nezaplatili. Zobrali si to,“ naráža na údajnú pokryteckosť expremiérov Roberta Fica a Petra Pellegriniho, ktorí boli rovnako hospitalizovaní a v súčasnosti patria k jeho najväčším kritikom.

Všetci zasnežujú, nikto to nezakázal

Vo svojom monológu sa dostal aj k téme otvorenia jeho lyžiarskeho strediska na Donovaloch. Tohtoročná lyžiarska sezóna je zatiaľ veľmi neistá. Oficiálne spustenie stredísk nikto nezakázal, ale konzílium odborníkov sa zhodlo na tom, že by mali ostať zatvorené. Napriek tomu Kollárov rezort od piatka víta lyžiarov a ospravedlňuje to tým, že nie je jediný.

„Tento víkend každé lyžiarske stredisko, ktoré malo zasnežené, otvorilo, ale Kollár je papaláš. Ja sa pýtam, toto je papalášizmus? Keď nie je zakázané ani obmedzené, aby tieto strediská fungovali, všetci ostatní otvárajú, ale Kollár je papaláš? Ja si myslím, že toto už hraničí so zdravým rozumom.“

Médiá sa proti mne spriahli

Podľa Kollára ide o koordinovaný tlak z médií, ktoré podporujú opozičné strany a mimoparlamentné Progresívne Slovensko a usilujú sa zdiskreditovať ho, oslabiť vládnu koalíciu a dosiahnuť predčasné voľby.

„Robia to médiá, ktoré vlastnia tí, ktorí dnes končia v base a boli by veľmi radi, keby táto vláda padla a vrátilo sa to späť do starých koľají. A potom druhá časť médií, ktorá je sklamaná z toho, že to tu nevedú progresívni feťáci a neriešime 26 pohlaví a no-go zóny,“ povedal.

Podľa vlastných slov však nie je nepriateľom bežných ľudí a do politiky išiel práve kvôli nim a nie výhodám, ako je vládna limuzína, ktoré mu prislúchajú z jeho pozície. O tom vraj svedčí jeho napĺňanie predvolebných sľubov, ako napríklad dôchodkový strop žien z ročníkov 1957-1963 či výstavba nájomných bytov a zrušenie doplatkov na lieky, ktoré sú v procese schválenia.

Toto všetko podľa neho predchádzajúce vlády zameškali a teraz sa pokúšajú svojou kritikou zabrániť mu zrealizovať to, ale on sa nemieni vzdať. „Toto je treba urobiť, pre toto som išiel do politiky. Nie, aby som sa posadil do nejakej blbej vládnej limuzíny,“ odkazuje voličom.

Útokom naňho vraj chýba protihlas, a preto sa rozhodol, že bude na pravidelnej báze robiť videá, v ktorých bude vyvracať mediálne ohováranie.


Ďalšie články