Boh nie je mŕtvy. Godzone tour 2021 sa uskutoční naživo

GDZN_Jakabova_20-81 Godzone tour. Foto: archív Godzone

Aj tento rok sa uskutoční evanjelizačné Godzone tour, ktoré sa organizuje v období Týždňa Cirkvi pre mládež. Tvorcovia tento rok prichádzajú s jasným evanjelizačným posolstvom: Boh nie je mŕtvy.

Napriek všetkým nepriaznivým okolnostiam si Godzone tour kliesni cestu aj tento rok a uskutoční sa už po trinástykrát. Tento rok fyzicky navštívi päť slovenských a jedno české mesto s radostnou správou evanjelia.

„Ako kresťania vieme, že mocou Ducha Svätého je Boh v nás živý, no napriek tomu sa zdá, akoby spoločnosť a svet hovorili, že Boh je mŕtvy. My vieme, že Boh je živý, zažili sme to. Sme presvedčení, že napriek rúškam nemáme zostať umlčaní, máme svedčiť o tom, čo Boh urobil v našich životoch, a napriek izolácii nemáme prestať budovať Cirkev. Boh totiž žije v nás mocou svojho Ducha. Otázka však znie: Je to vidieť?“ vysvetľuje tému riaditeľ projektu Godzone Július Slovák.

Kedy a kde sa uskutoční Godzone tour?

Turné sa uskutoční 15. – 20. novembra v piatich mestách Slovenska a jednom českom meste. Godzone tím navštívi postupne Prešov, Poprad, Žilinu, Zvolen, Bratislavu a Ostravu. Posledný ročník, ktorý bolo možné usporiadať fyzicky, v roku 2019, navštívilo turné viac ako 25-tisíc ľudí. Vstup na Godzone tour je aj tento rok zdarma.

Keďže cieľom organizátorov je, aby sa programu mohlo zúčastniť čo najviac ľudí, preto sa v slovenských mestách uskutoční v dvoch časoch: 16:30 pre OTP (25 percent kapacity haly) a 19:30 pre očkovaných (neobmedzená kapacita).

Na webe turné budú organizátori postupne zverejňovať podrobné informácie.

Čo je to Godzone tour?

V roku 2009 prvé turné odštartovalo sériu evanjelizačných podujatí, ktoré vyústili do pripravovaného 13. ročníka tohto podujatia. Cieľom Godzone tour je priblížiť evanjelium inovatívnym a kreatívnym spôsobom, ktorý zaujme a pritiahne mladých ľudí.

Turné predstavuje sériu večerných koncertov, kde návštevníci zažijú originálny hudobno-tanečný program plný chválových modlitieb, vypočujú si jedinečné príbehy ľudí z celého Slovenska, uvidia interaktívnu divadelnú scénku a prepracovanú videoprodukciu.

Minulý rok bolo konanie fyzického Godzone tour narušené pandémiou koronavírusu. Rok 2020 tak priniesol film z produkcie projektu Godzone – To na čom záleží, ktorý videli desiatky tisíc ľudí v premiére naživo online a následne aj vo vysielaní televízie TV Noe.

Projekt Godzone je evanjelizačný projekt, ktorý vznikol v roku 2010 a je zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže. Garantmi projektu sú katolícki kňazi Ján Buc, Juraj Ďurnek a Ondrej Chrvala.


Ďalšie články