Vlhová nedokončila preteky: Chcem čo najskôr zabudnúť na dnešok

Petra Vlhová Petra Vlhová Foto: Martin Baumann/ TASR

Po piatich pretekoch, v ktorých slovenská lyžiarka nechýbala ani raz medzi tromi najlepšími, prišla smolná chyba v prvom kole, ktorá ju vyradila z boja o ďalšie pódium. Aj napriek pondelkovému výpadku prežíva Petra Vlhová stále fantastický úvod sezóny. Z čela rebríčka Svetového pohára ju ani po dnešku nezosadí iná zjazdárka.

Pre zlé počasie, ktoré už výrazne ovplyvnilo sobotňajší slalom, presunuli nedeľné preteky na pondelok. Zjazdárky tak mali možnosť lepšie sa zregenerovať a pripraviť na druhý obrák.

Podmienky na trati boli priam ideálne, lyžiarky podávali vyrovnanejšie výkony. Viaceré išli na hranu svojich možností, aby dosiahli čo najlepší čas. Nie všetkým sa to podarilo. Prvá na štarte, Nórka Mina Fürst Holtmannová, spadla hneď v úvodnej jazde. Podobný osud stihol aj Novozélanďanku Alice Robinsonová. Trojicu smoliarok uzavrela Petra Vlhová, ktorá v závere vyšla z trate a už sa nedokázala vrátiť späť k bráne.

„Išla som moc na priamo na tie brány a tretiu bránu pred koncom som neudržala možno tú silu, ktorá na mňa pôsobila. Bohužiaľ ma lyže vyhodili, a už som nestihla tú ďalšiu bránu,“ uviedla.

Chyba na trati Vlhovú veľmi mrzí

Trať podľa Vlhovej nebola ideálna, aj keď, samozrejme, bola pre všetkých rovnaká. „Bolo to trošku rozbité a bolo to naozaj ťažké, ale každý bojoval ako len mohol, mne sa to moc nepodarilo. Veľmi ma to mrzí,“ zhodnotila sklamane svoj výkon.

„Ten začiatok som išla celkom fajn. Potom od polovice neviem čo sa stalo. Trošku som sa začala trápiť a bojovala som sama so sebou. Tú poslednú strminu som nešla vôbec dobre. To sa potom ťahalo až som nakoniec vypadla. Tréner mi len povedal, že mám ísť naplno a dať do toho všetko. Snažila som sa, ale stane sa,“ dodala.

„Chcem čo najskôr zabudnúť na dnešok, pretože som chcela, aby to dopadlo inak,“ uzavrela.

Prvé kolo vedie priebežne Američanka Mikaela Shiffrinová, druhá je Talianka Marta Bassinová a tretia krajanka Federica Brignoneová.


Ďalšie články