Vianočný večer odpustenia a zmierenia

BranoLCH Braňo Letko. Foto: reprofoto/youtube

Úsmev ako dar v spolupráci s kapelou Lámačské chvály a Mons. Jozefom Haľkom odvysiela tento štvrtok verejný stream z vianočného večera odpustenia a zmierenia.

Pôjde o tretí zo série streamovaných programov s názvom Nie 7, ale 77x, v ktorom odznejú príbehy a svedectvá o odpustení.

“Už dlhšiu dobu viacerí z nás vnímame, že prichádza pandémia rozpadu rodiny… My ako kresťania veríme, že to riešenie, čo môže pomôcť to zmeniť, je slovo odpustenie… Je to slovo, ktoré má moc,” vysvetľuje na začiatku prvého streamu Dávid Janočko, jeden z organizátorov a zároveň účinkujúcich v programe.

Dávid Janočko. Foto: reprofoto/youtube

Streamy prinášajú mnohé silné osobné svedectvá o odpustení a zmierení vo vzťahoch. O svoje príbehy sa delia viacerí mladí ľudia, ktorí vyšli z detských domovov. Príbehy sú prepojené piesňami a modlitbami kapely Lámačské chvály. O potrebe odpustenia hovoria aj rôzne osobnosti nielen z cirkevného prostredia, ale aj ľudia zo showbiznisu.

“Ježiš uprostred zomierania odpúšťa tým, ktorí ho zabili,” pripomína v závere prvého streamu Mons. Jozef Haľko, bratislavský pomocný biskup, a dodáva: “A tam už bol zárodok zmŕtvychvstania. Tak ako každé odpustenie je zmŕtvychvstanie, každé uzdravené srdce je zmŕtvychvstanie, ktoré je potom vidieť aj navonok. Človek vyžaruje svetlo a nie tmu.”

Hosťami programu najbližšieho streamu budú známe osobnosti, ako Mons. Milan Lach SJ, apoštolský administrátor eparchie Parma, herec Juraj Bača, spevák Robo Opatovský, pesničkárka Sima Martausová, moderátorka Iveta Malachovská, Michal Libant, líder väzenského modlitebného spoločenstva Dismas, a tiež organizátori a nositelia vízie projektu Mons. Jozef Haľko, Jozef Jogo Mikloško, zakladateľ SPDDD Úsmev ako dar, o.z., Braňo Letko s kapelou Lámačské chvály. 

“Ľudia nám píšu, že tieto streamy menia ich pohľad na odpustenie,” hovorí o spätnej väzbe na predošlé streamy jeden z organizátorov Braňo Letko. “Príklad z jednej reakcie – veci, ktoré mali v sebe roky hlboko pochované, zrazu po pozeraní streamu vyskakovali ako živé. A následný telefonát s krátkym posolstvom “odpúšťam” priniesol nový život do mŕtveho vzťahu. Aj takéto reakcie dostávame,” dodáva Letko.

Svedectvo Alexandry Mikloškovej. Foto: reprofoto/youtube

Okrem príbehov a svedectiev sú pripravené aj vianočné pozdravy od ďalších slovenských osobností, akými sú speváci Peter Cmorík, Martin Harich, Mário Kuly Kollár, herec Marián Miezga, moderátori Martin Nikodým a Peter Šarkan Novák, herečka a moderátorka Karin Majtánová a moderátorka Simona Simanová. 

Vianočný večer odpustenia a zmierenia bude streamovaný cez facebook a Youtube kanál LCH LIVE tento štvrtok, 17. decembra, so začiatkom o 19.00 h. 


Ďalšie články