eRko organizuje Farský Týždeň Cirkvi pre mládež

Kanianka_01-scaled Foto: archív eRka

Kampaň Týždeň Cirkvi pre mládež sa bude konať aj v tento rok od 15. do 21. novembra. V eRku – Hnutí kresťanských spoločenstiev detí sa rozhodli v rámci tohto týždňa oživiť aktivity pre mladých na farskej úrovni.

„Našu iniciatívu inšpiroval pápež František, ktorý synodou o mladých upriamil pozornosť Cirkvi na mladých ľudí. Keďže naše hnutie tvoria deti a mladí, vnímame ich potreby a túžby. Preto sa mienime priblížiť mladým, počúvať ich a chceme sa v tom povzbudiť zvlášť v tomto týždni, povedal k aktivite predseda eRka Juraj Králik.

Vďaka projektu Mladé srdce, ktorý eRko žije s vybranými slovenskými farnosťami, zozbierali a spracovali podnety pre farnosti. Pre záujemcov a verejnosť pripravili internetovú stránku. Jej cieľom je sústrediť rôzne aktivity týždňovej kampane a sprístupniť inšpiratívne materiály. 

„Uvedomujeme si, že v aktuálnej pandemickej situácii môžu byť plánovanie a realizácia podujatí vo farnostiach náročné, veríme však, že nás situácia môže priviesť k novým, tvorivým spôsobom, ako sa mladým priblížiť. Zároveň vnímame tieto kroky, ako dobrý základ pre rozvoj myšlienky farského týždňa pre mládež i v budúcnosti,“ dodal František Koníček, obsahový koordinátor projektu Mladé srdce. 

Iniciatíva Týždeň Cirkvi pre mládež vznikla v roku 2004 a už tradične prebieha okolo 17. novembra, keď si pripomíname medzinárodný deň študentstva a odvahu mladých ľudí, ktorí v roku 1989 svojím zápalom a odhodlaním prispeli k pádu vtedajšieho režimu. Hlavným koordinátorom je Rada pre mládež KBS. V rámci kampane sa organizuje viacero podujatí duchovného i voľnočasového charakteru na národnej i lokálnej úrovni. 


Ďalšie články