Mikloško: Musíme byť slovenskí aj európski, preto potrebujeme Štandard

miklosko_MZ_4 (1) František Mikloško. Foto: Matúš Zajac

František Mikloško pozýva čitateľov, aby sa stali predplatiteľmi denníka Štandard.

Potrebujeme novú inteligenciu, nebojím sa povedať novú kresťanskú inteligenciu, ktorá bude súčasne slovenská a európska. A to nejde bez média. Preto je tak dôležité, aby sme podporili Štandard, ktorý tomu vytvára priestor a podmienky.

Rád by som preto vyzval čitateľov, pridajte sa do dobrej spoločnosti a predplaťte si Štandard. Všetky podrobnosti nájdete tu.

Štandard zažíva po roku existencie dobré obdobie, cítiť náboj a nadšenie, som rád, že Štandard je už pevnou súčasťou na našom trhu.

Myslím si, že sa vám spoločne podarilo založiť redakciu plnú nových mladých autorov. Vnímam široký záber jednotlivých autorov, naučil som sa nové mená a som tomu rád. Každý sa venuje niečomu, má svoj segment a výsledok je dobrý – baví ma to čítať.

Rád čítam texty o dianí v Ríme, konečne je tu médium, ktoré má svojho redaktora vo Vatikáne a ukazuje, čo všetko sa tam deje. Rád čítam texty Martina Leidenfrosta o dianí v nemeckom svete, rovnako rád texty o dianí v Rusku a ruských dejinách, čo sú témy, ktoré sa úplne zbytočne z našich médií vytratili na okraj, Štandard vďaka profesorovi Lipitskému či Tomášovi Barancovi vracia dianiu na východe správny priestor, aby sme tomu jednoducho rozumeli. Zvlášť citlivo to vnímam pri konflikte Azerbajdžanu a Arménska. Samozrejme, že rád čítam aj konzervatívne komentáre Vladimíra Palka a Jara Danišku, páči sa mi, že Štandard dokáže byť médiom, ktoré vyjadrí silnú solidaritu s Poľskom, keď to táto krajina potrebuje a videli sme, že Poliaci boli za to vďační. A k tomu všetkému patria aj výnimočné fotografie Matúša Zajaca.

Mohol by som hovoriť ešte dlho, ale je to dobré. Štandard je dobrý. Oplatí sa predplatiť si ho a ak si to niekto môže dovoliť aj nad rámec predplatného, tak aj podporiť.


Ďalšie články