Jedni posudzujú pandémiu podľa počtu chorých, iní podľa zavretých barov, píše Matovič

Igor Matoviè príchod na zasadnutie Ústredného krízového štábu Igor Matovič. Foto: Martin Baumann/TASR

Podľa premiéra Igora Matoviča triedi pandémia ľudí do tried. Niektorí vidia pandémiu skrz ľudí, chorých či mŕtvych, a iní skrz počet zatvorených barov. Nadviazal tak zrejme na pokračujúci konflikt medzi ním a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom.

Spor predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) pokračuje. Po včerajšom emocionálnom vystúpení v rádiu Expres zo strany premiéra padali na adresu predsedu SaS tvrdé slová o tom, že je idiot a mal by podať demisiu.  

Šéf rezortu hospodárstva na Matoviča vzápätí reagoval prostredníctvom hovorkyne, ktorá podotkla, že „strana SaS neprišla do vlády vyplakávať, ale tvrdo pracovať, aby presadila čo najviac zo svojho programu. Slovensko má teraz väčšie problémy, ako riešiť citové rozpoloženie Igora Matoviča.“

Igor Matovič po niekoľkých hodinách zverejnil na sociálnej sieti krátky príspevok. „Aj pandémia nás do skupín triedi. Jedni posudzujeme pandémiu podľa počtu chorých a mŕtvych … a druhí podľa počtu zavretých barov. Prvým sa druhí javia ako cynickí a neľudskí sociopati… a druhí prvých považujú za hlúpučké a trápnučké citlivky,“ píše premiér.

Následne dodáva, že život je o prioritách, ktoré si môže každý slobodne vybrať sám, odkazujúc zrejme na svojho koaličného kolegu, ktorý kritizoval Matoviča za jeho emocionálne prejavy.

Do médií medzitým prenikla správa, že u predsedu NR SR Borisa Kollára mala prebehnúť tajná koaličná rada. Richarda Sulíka však na ňu údajne nepozvali. O stretnutí informoval Nový Čas.

Podľa portálu na stretnutie vo štvrtok večer prišiel premiér Igor Matovič, predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová a poslankyňa zo Sme rodina Petra Krištúfková.


Ďalšie články