Televízne tipy: Pápež a jeho mladosť

papez Film Pápež František: Modlite sa za mňa. Zdroj: ČSFD

Filmové tipy na nasledujúce dni: strhujúci thriller o bývalom policajtovi, životopisný film o pápežovi Františkovi alebo aj klasika Babička.

PIATOK

Piatok je už známy tým, že má Dvojka pre diváka pripravený zaujímavý thriller. Tentokrát to bude film z dánskej produkcie, ktorý si v roku 2018 odniesol cenu divákov za najlepší svetový hraný film. Tiesňové volanie je príbeh o bývalom policajtovi Asgerovi Holmovi, ktorý momentálne pracuje na tiesňovej linke. Táto práca ho nebaví a dáva to najavo. Až kým nezavolala na tiesňovú linku žena, ktorú uniesli. Asger, ako bývalý policajt, sa snaží vypátrať čo najviac informácií. Celý film pracuje s ľudskou predstavivosťou, keď najsilnejšími momentmi filmu budú tie, ktoré nevidíme. Film začne v piatok o 23:25.

SOBOTA

Od narodenia režiséra Moskalyka uplynulo už 90 rokov. Na jeho počesť si česká televízia pripravila prvú časť jeho najznámejšieho filmu Babička, ktorý napísal podľa knižnej predlohy románu Boženy Nemcovej. Film sa páči každej vekovej kategórii, každý si tam nájde to svoje. Každú postavu budeme vnímať inak, keď sme deti, neskôr dospelí a nakoniec ako starší ľudia. Film Babička si budeme môcť vychutnať v sobotu na ČT3 o 20:05.

NEDEĽA

V nedeľu na Doma si budeme môcť pozrieť film o našom Svätom Otcovi Františkovi. Ide v zásade o prvý film, v ktorom nám bude predstavený ucelený príbeh pápeža od jeho teenegerských čias. Už vtedy pocítil túžbu stať sa kňazom. A aj vďaka tejto túžbe sa v roku 2013 stal pápežom. Životný príbeh Pápež František: Modlite sa za mňa si budeme môcť pozrieť v nedeľu na Doma 22:30 a na druhý deň v repríze o 18:15.

Na nedeľu je tiež pripravený film V kráľových záhradách. Sabine je pozvaná na kráľovský dvor ako záhradníčka. Má za úlohu spraviť tú najkrajšiu záhradu pre kráľa Ludovíta XIV., tiež nazývaného Kráľ Slnko. Kráľa si zahral samotný režisér filmu. Tento dnes už nebohý herec a režisér je známy najmä z filmov o Harrym Potterovi, kde si zahral Severusa Snapea. Film začne o 21:45 na ČT2.


Ďalšie články