Sviatky prinesú tento rok veľa predĺžených víkendov

Požièovòa lyží a ostatných zimných potrieb v areáli Demänová Rezort v Demänovej Ilustračný obrázok. Foto: Pavol Zachar/TASR

V tomto roku sa môžeme tešiť na štyri predĺžené počas sviatkov. Ak si k tomu vezmete šesť dní dovolenky v správne dni, môžete tak až šesťkrát získať štyri dni voľna za sebou.

Prvý januárový deň, keď si pripomíname štátny sviatok vzniku samostatnej Slovenskej republiky, pracujúcich nepotešil, lebo pripadol na sobotu. Netreba však vešať hlavu. Už vo štvrtok (6. januára) je tu Zjavenie Pána, ľudovo známe ako Traja králi. Ak si v piatok vezmete dovolenku, od zamestnania si oddýchete štyri dni.

Apríl

Najbližšie čaká pracujúcich predĺžený víkend až na Veľkú noc. Veľký piatok i Veľkonočný pondelok sú každoročne zárukou štyroch dní bez práce. Tento rok Veľká noc potrvá od 15. do 18. apríla vrátane.

Máj

Sklamanie prinesú oba dni pracovného pokoja v máji. Sviatok práce (1. mája) aj Deň víťazstva nad fašizmom (8. mája) tento rok pripadli na nedeľu. Na predĺženie prvých dvoch májových víkendov sa tak pracujúci tešiť nemôžu.

Júl

Najbližšia príležitosť na predĺženie si víkendového voľna nastane po Veľkej noci až v júli – na štátny sviatok svätých Cyrila a Metoda (5. júla), ktorý tento rok pripadá na utorok. Stačí si vziať dovolenku v pondelok a môžete si užiť štyri dni voľna.

August

Výročie Slovenského národného povstania (29. augusta) vychádza tento rok na pondelok, takže sa pracujúci môžu opäť tešiť na predĺžený víkend.

September

Deň ústavy SR (1. septembra) a sviatok Sedembolestnej Panny Márie (15. septembra) vychádzajú v roku 2022 na štvrtok. Ak by ste si chceli naplánovať dva predĺžené víkendy už teraz, stačí, aby ste si vzali voľno v oba piatky.

November

Sviatok všetkých svätých 1. novembra bude v utorok. O dva týždne nato sa môžeme opäť tešiť na oddych uprostred týždňa, lebo 17. november, teda Deň boja za slobodu a demokraciu, keď si pripomíname udalosti Nežnej revolúcie, je štvrtok. Opäť stačia dva dni dovolenky, aby ste získali štyri dni voľna v kuse.

December

Posledné a pre mnohých najkrajšie sviatky roka – Vianoce k pracovnému voľnu veľa dní nepridajú. Štedrý deň (24. decembra) je tento rok v sobotu, takže jediný sviatočný deň bude 26. decembra v pondelok.


Ďalšie články