Exminister z OĽaNO Mičovský sa pridal k Remišovej. Chcú užšie spolupracovať v parlamente

Ján Mièovský Veronika Remišová Exminister pôdohospodárstva Ján Mičovský a podpredsedníčka vlády pre investície a informatizáciu Veronika Remišová. Foto: TASR / Martin Baumann

V pondelok odišiel z klubu OĽaNO a už je jednou nohou v druhej strane. Exminister Ján Mičovský nadviazal úzke vzťahy so stranou Za ľudí. Chcú spolupracovať v oblasti ochrany lesov.

Poslanec Národnej rady (NR) SR a exminister pôdohospodárstva Ján Mičovský len pred pár dňami odišiel z klubu hnutia OĽaNO. Kritizuje dianie v rezorte pôdohospodárstva, tvrdí, že sa snažil kolegov v klube na to upozorniť.

Najprv hovoril, že v parlamente bude pôsobiť ako nezávislý poslanec. Teraz nadviazal úzku spoluprácu so stranou Za ľudí.

„Janka Mičovského poznám ako človeka, ktorý by nikdy nepristal na niečo nečestné. Stretli sme sa tento týždeň, keď odišiel z poslaneckého klubu OĽaNO a dohodli sme sa na úzkej spolupráci v oblasti ochrany lesov a presadzovania šetrného lesného hospodárenia,“ vyhlásila v rozhovore pre denník Nový Čas vicepremiérka a líderka Za ľudí Veronika Remišová.

O nadviazaní spolupráce s Mičovským podľa vlastných slov hovorila s premiérom Eduardom Hegerom aj s predsedom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom.

Za ľudí sa po odchode krídla okolo ministerky Márie Kolíkovej rozštiepila a prišla o poslanecký klub. „Formálne nemáme poslanecký klub, čo však nemá žiadny vplyv na to, aby poslanci mohli efektívne presadzovať svoje priority,“ dodala Remišová.

Mičovský bol ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka do júna 2021. Demisiu podal po podozreniach z korupcie u svojej nominantky v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF). Vrátil sa do parlamentných lavíc. Jeho nástupcom sa stal Samuel Vlčan.

(haj)


Ďalšie články