Aplikácia Ivy Wallet pomáha sledovať všetky peňažné výdavky a príjmy na účte i v hotovosti

ivy-wallet-1 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Sledovanie výdavkov a príjmov dnes zvyčajne zabezpečuje banka. V internetovom bankovníctve ponúka pohyby na účte zaradené do kategórií, vďaka ktorým zákazník získava prehľad o svojej finančnej situácii.

V prípade, že používať na platenie okrem kreditnej karty aj hotovosť, situácia sa stáva menej prehľadnou. Jednou z možností je zapisovanie všetkých nákupov do bežného zošita, ďalšou je používanie aplikácie, ktoré často prináša viac výhod oproti papieru a ceruzke.

Aplikácia Ivy Wallet je priamo určená na to, aby vám pomohla evidovať každý výdavok či príjem v rámci osobných financií. Už v minulosti sa Štandard venoval podobnej aplikácii v tomto článku. Ivy Wallet má oproti nej navrch nielen v oblasti dizajnu, ale aj čo do celkového spracovania a jednoduchosti používania.

Prihlasovanie či vytvorenie konta nie je nevyhnutné

Ivy Wallet je dostupná pre smartfóny s operačným systémom Android. Používatelia ostatných zariadení sa budú musieť poobzerať po inej alternatíve. Svojou veľkosťou však nepotrápi ani lacnejšie či slabšie mobilné telefóny.

Aplikácia je bezplatná, hoci niektoré funkcie sú spoplatnená. Poteší aj fakt, že na jej používanie nie je potrebné žiadne prihlásenie. O únik údajov sa používatelia vôbec nemusia báť, Ivy Wallet možno používať celkom bez pripojenia na internet.

Foto: Martin Minka

Dizajn nijako nezaostáva

Chybou konkurenčnej aplikácie Wallet spomínanej v začiatku tohto článku bol hlavne dizajn, ktorý už dávno nedrží krok s trendami. Ivy Wallet je presný opak a používateľa privíta prehľadným prostredím so vzhľadom spĺňajúcim normy moderného dizajnu.

Jednotlivé súčasti a čísla sú dostatočne veľké, ovládanie mimoriadne intuitívne. Jazyk aplikácie, ktorým je angličtina, tak vôbec nie je prekážkou. Používanie sa ľahko naučí aj používateľ, ktorý po anglicky nehovorí.

Tri účty a dvanásť kategórií

Počas úvodného zoznamovania s aplikáciou si používateľ zvolí, ktoré zo svojich účtov chce sledovať. Na výber je účet v banke, hotovosť a jeden ďalší. Ak napríklad používate dve banky, túto možnosť oceníte.

Foto: Martin Minka

Ďalej je nutné zvoliť kategórie výdavkov a príjmov. Okrem širokej palety prednastavených si môžete vytvoriť aj vlastné. V tomto prípade nie sú kladené žiadne limity, názov kategórie môže byť v akomkoľvek jazyku. Prispôsobeniu nechýba výber farby.

Pridanie novej položky a miniaplikácia na domovskej obrazovke

Nový výdavok či príjem sa do aplikácie zadáva cez fialový symbol plus v dolnej časti. Používateľ na začiatku zvolí, o aký typ transakcie ide. Nechýba možnosť pridať aj plánované platby, teda trvalé príkazy. Následne je potrebné zadať sumu, ako aj zvoliť typ účtu, ktorého sa finančný pohyb týka. Po zvolení kategórie stačí už iba dať názov, prípadný popis a určiť dátum a čas transakcie.

Foto: Martin Minka

Pokiaľ používateľ nechce pri každom výdavku otvárať aplikáciu, môže si na domovskú obrazovku smartfónu umiestniť miniaplikáciu, ktorá zadávanie urýchli.

Ivy Wallet: Používateľa si získa moderným dizajnom a jednoduchým ovládaním

Aplikácia Ivy Wallet patrí medzi tie, ktoré vo svojej kategórii nepochybne stoja za zmienku. Skutočne vydarený dizajn a skvelo fungujúce prostredie aplikácie dopĺňa neobvyklá výhoda v podobe používania bez nutnosti prihlásenia či pripojenia na internet. Pokiaľ teda plánujete sledovať svoje výdavky nad rámec internetového bankovníctva, Ivy Wallet je naozaj spoľahlivá voľba.

Foto: Martin Minka

Ďalšie články