Filmové tipy v televízii na najbližšie dni

tv-5017861_1920 Foto: pixabay.com

Prinášame tipy na zaujímavé filmy v televízii na každý deň od piatka do stredy. Píšeme o filmoch, ktoré sa oplatí pozrieť.

PIATOK

Oceňovaný film z roku 2016 Mustang predstaví Dvojka o 21:30. Príbeh piatich sestier, ktoré sa pri ceste zo školy zabávajú s miestnymi chlapcami. Ľudia v meste si to vysvetlia inak, a preto ich babička so strýkom zatvoria doma. Odísť z domu môžu len vtedy, keď už budú vydaté. Napriek všetkým opatreniam, aby chránili dievčatá pred vonkajším svetom, snažia sa nájsť nejaké spôsoby, aby systém obišli.

SOBOTA

Na svoje si prídu aj tí, ktorí majú radi športové filmy. JOJ PLUS si pripravila druhé úspešné pokračovanie filmu Creed II. Vo filme je solídne herecké obsadenie, ako napríklad Silvester Stallone. Creed je veľmi šťastný, keďže za pomoci Rockyho Balbou získal majstrovský titul. Darí sa mu aj v osobnom živote, svoju priateľku sa chystá požiadať o ruku. Všetko sa zmení, keď prostredníctvom televízie Viktor Drago vyzve Creeda na zápas. Viktor Drago je synom Ivana Draga, ktorý pri zápase v boxe zabil Creedovho otca. Preto tento zápas Creed berie veľmi osobne. Chce, aby ho trénoval Rocky, ktorý to odmietne. Nechce sa prizerať na ďalšiu smrť. Creed sa nevzdá a ide do zápasu naplno. No ten mu však nevyšiel podľa jeho predstáv. Ivana Draga diskvalifikujú v druhom kole. Ale Creed vie, že by tento zápas prehral. Odvtedy sa pripravuje na nový zápas. Ako tento zápas dopadne uvidíte v sobotu večer o 20:25 na JOJ PLUS.

Film Creed II. Foto: reprofoto/youtube

NEDEĽA

Ak v nedeľu máte chuť aj na niečo iné ako tradičného Hercula Poirota, skúste TV DOMA a romantický film z obdobia vojny. Testament mladosti je sfilmovaný na námet knihy od Very Brittainovej. Dej sa odohráva v lete 1914. Príbeh sa sústreďuje na dvoch súrodencov Veru a Edwarda a ich dvoch priateľov. Vera má sen – stať sa spisovateľkou, ale v tej dobe nebolo bežné, aby študovali ženy. Napriek tomu sa snaží, aby ju prijali na Oxford,  aj keď jej otec si to neželá. Veru na Oxford nakoniec zoberú. Ale jej štúdium netrvá dlho. Vo svete vypukla vojna a všetci jej priatelia a aj brat museli ísť na front. Preto chce byť aj ona nápomocná a začína slúžiť ako zdravotná sestra. Ako dopadne Vera a jej brat a priatelia, uvidíme v nedeľu o 22:30.

PONDELOK

Slovenské národné divadlo v tomto roku oslavuje sté výročie od svojho založenia, preto si v pondelok môžeme túto udalosť pripomenúť aj dokumentom Život za divadlo o 21:15 na Dvojke. Film je o prepojení politickej moci na divadlo. V dokumente sa rozpráva o tom, že divadlo patrilo politike a mohlo hrať len diela, ktoré chceli oni. Takto to trvalo až do roku 1989. Herci boli v prvom rade revolucionárov, keďže už odmietali hrať postavy, kde stvárňovali Stalinov, Leninov alebo iných ľudí, ktorí im boli proti srsti. Celý dokument bude dotváraný dobovými fotkami a autentickými zvukovými záznamami, ktoré sa zachovali.

UTOROK

Utorok bude opäť vojnový. Na RTVS si môžeme pozrieť film podľa skutočnej udalosti Beneath Hill 60, v slovenskom preklade ako Tichá vojna. Väčšinou do vojny šli ľudia, ktorí museli narukovať, ale v Oliverovom prípade je to iné. On sa dobrovoľne prihlásil do armády hneď po tom, čo mu zomrel syn v Egypte. Jednou z jeho úloh bude vyhodiť do vzduchu Beneath Hill 60, po ktorom získal film svoj názov.

STREDA

V stredu môžeme na TV JOJ letieť do vesmíru spolu s filmom Prvý vo vesmíre. Dej sa odohráva v roku 1965. Do vesmíru majú byť vyslaní dvaja kozmonauti. Ide o veľmi riskantnú akciu, keďže prvá skúšobná loď v atmosfére explodovala. Napriek tomu astronauti chcú ísť do tejto akcie, ktorá pre nich môže byť aj tá posledná. Počas letu ich čakajú rôzne nebezpečné situácie, s ktorými sa budú musieť popasovať, aby sa bezpečne a živí vrátili späť na zem. Film je pripravený v hlavnom vysielacom čase, teda o 20:35.

Film Prvý vo vesmíre. Foto: reprofoto/youtube

Ďalšie články