Prichádzajú časy, keď podnikatelia a trh práce začnú viac myslieť na mamy

Nemecká matka 11 detí bojuje proti koronavírusu disciplinovanosou a láskou Ilustračné foto: TASR/AP

Firmy začínajú chápať, že matkám na trhu práce najviac pomôžu benefity zamerané na poskytovanie starostlivosti o dieťa. Zrejme to bude ešte dlhá cesta, otázkou je, kedy to pochopí štát.

Ešte nedávno počas pandemických lockdownov sa matky ocitli v zložitej pozícii: museli byť súčasne spoľahlivé a výkonné zamestnankyne, učiteľky, pestúnky, kuchárky a podobne. K dispozícii zamestnávateľovi aj rodine, zvlášť deťom. Pokiaľ predtým ženy plnili všetky tieto roly automaticky a pomimo práce, zamestnávatelia si to veľmi nevšímali. Bola to súkromná vec. Stačilo však, aby sa pracovníci začali častejšie pýtať na dovolenku kvôli zatvoreným škôlkam alebo sa cez kameru počítača na firemných poradách prizreli realite pandemických domácností, aby si uvedomili, že jediný spôsob, ako nestratiť kvalitný ľudský kapitál potrebný v ich biznise, je postarať sa o deti svojich zamestnancov.

Tento benefit vo forme starostlivosti o dieťa je najnovšie aj jedným z ostatných postcovidových trendov v súťaži firiem o získanie a udržanie si zamestnanca. Hoci nejde o úplnú novinku, táto myšlienka naberá na popularite, čo môže byť prelom v politike poskytovania benefitov nielen zo strany súkromných firiem, ale aj príležitosť a návod na prorodinnú politiku pre štát. Na dodatok, child-care benefit – ako sa zohľadneniu starosti o dieťa po anglicky hovorí v podnikateľskej hantírke – má šancu uspieť aj ako riešenie pre chudobou ohrozené matky samoživiteľky.

Prvé z kola von

Matiek, ktoré sa musia starať o svoje deti, pretože nemajú možnosť ich uložiť do jasieľ či poslať do škôlky, je aj na Slovensku mnoho. A hoci je u nás problémom hlavne dostupnosť a malá kapacita týchto zariadení, napríklad v USA si túto starostlivosť častokrát rodičia ani nemôžu dovoliť. Preto je pre nich jednoduchšie a dokonca aj výhodnejšie, aby ktosi z rodičov zostal doma a staral sa o deti. Samozrejme, najčastejšie je tým „kýmsi“ matka. Ukazuje sa však, že bez žien sa v mnohých kľúčových odvetviach nielen súkromného, ale aj verejného sektoru sotva zaobídeme. Zvlášť to platí pre oblasti ako zdravotná starostlivosť či školstvo. Firmy sa teda snažia získať tieto ženy späť na trh práce zavádzaním benefitov, ktoré zabezpečia istú formu starostlivosti o dieťa.

A o čo ide v praxi? Ako to vyzerá?

Záložná starostlivosť o dieťa

Na zozname sa nachádzajú rôzne formy podpory starostlivosti o dieťa, ktoré majú za cieľ umožniť rodičom pracovať v pokojnej atmosfére s vedomím, že ich deťom sa má kto venovať. Ide napríklad o poskytnutie zliav na detské tábory či plne hradené zamestnávateľom doučovanie pre školopovinné deti. Okrem toho sa v rámci palety benefitov nachádza aj dofinancovanie na pestúnky, prednostný zápis do siete firemných škôlok, navýšenie počtu dní plateného voľna pri starostlivosti o dieťa, detské kútiky v mieste práce či možnosť pracovať z domu.  

Kľúčovú rolu tu hrá takzvaný program záložnej starostlivosti (back-up care program), ktorý umožní rodičom pracovať aj v prípade, že sa o dieťa nemá kto postarať. Najkritickejšími chvíľami pre pracujúcich s deťmi sú hlavne prázdniny alebo špeciálne situácie, akou sú sezónne ochorenia, zvláštnym prípadom sú, samozrejme, pandémie. Ako „záloha“ častokrát pomáhajú najmä starí rodičia, no v prípade, že niekto nemá možnosť využiť takúto formu „záložnej starostlivosti”, môže rodičom pomôcť práve ich zamestnávateľ.

Posilňovňa alebo škôlka?

Až doteraz bol prístup iný, zameraný najmä na indivíduum, nie jeho rodinné väzby. Medzi najobľúbenejšie benefity v rámci firiem doteraz jednoznačne patrili sociálne benefity ako súkromná zdravotná starostlivosť či dôchodkové sporenie. Niektorí si dokonca však čoraz viac potrpia aj na to, aby mali v kancelárii nápoje a jedlo zadarmo, prípadne aby sa do základnej výbavy benefitov dostala aj permanentka na vstup do športových zariadení. Zamestnanci, ktorí majú deti, sa však netaja tým, že oveľa viac by sa im pozdávalo, ak by sa na zoznam nefinančných výhod dostala nejaká forma starostlivosti o ich deti. Tá by im totižto zjednodušila zladiť rodinné a pracovné povinnosti.

Systematická forma prorodinnej politiky

Takáto forma benefitov umožňuje rodičom, vo väčšej miere však matkám, nevyberať si medzi prácou a starostlivosťou o dieťa. Pandémia nám ukázala, že ak sa zatvoria školské zariadenia a nebude sa mať kto starať o deti, ako prvé zmiznú z trhu práce práve matky. A to všetko na úkor zníženia životnej úrovne celej rodiny. Časy, keď do rodiny prinášal chlieb iba otec, sa totižto zmenili a dnes sú dôležitým prispievateľom do rodinného rozpočtu aj matky. V niektorých prípadoch, a to nie ojedinelých, sa dokonca ony samé stávajú samoživiteľkami a problém dostupnosti nielen základnej, ale aj „záložnej starostlivosti o dieťa” je kľúčovou príčinou toho, prečo sa tieto rodiny ocitajú v ťažkej finančnej situácii.

Pri tvorbe politík na ich podporu si stačí uvedomiť, že možnosť zarábať a uživiť svoju rodinu vlastnou prácou je oveľa viac prospešnejšia a udržateľnejšia ako poskytovanie dofinancovania v podobe sociálnych dávok. Všetci určite poznáme staré známe príslovie, že je lepšie učiť ľudí chytať ryby, ako im ich dávať. Ak im chceme teda reálne a systematicky pomôcť, musíme hľadať spôsoby, ako týmto matkám trh práce viac sprístupniť.


Ďalšie články