Boris Kollár: Náš postoj ku koaličnej kríze a predčasným voľbám

65. schôdza Národnej rady SR Foto: Jaroslav Novák/TASR

Nebudeme stáť v ceste. Podporíme pokračovanie vlády aj dohodu na predčasných voľbách. Dohodnúť sa musia v prvom rade Igor Matovič a Richard Sulík.

Už dva roky počúvame z každej strany, na každej tlačovej konferencii, ako musíme urobiť všetko pre to, aby sa nám do vedenia našej krajiny nevrátili temné sily, korupčné časy, rozkrádanie krajiny, nespravodlivosť a podobné veci a pritom koaliční lídri Richard Sulík a Igor Matovič robia všetko pre to, aby sa Smer na čele s Robertom Ficom vrátil, a to ešte vo väčšej sile a na ešte dlhšiu dobu. My sme našim občanom sľúbili zmenu, kvôli ktorej nám dali mandát vo voľbách, a je smutné, že síce sa nám postupne darí presadzovať náš predvolebný program, ale tieto hádky veľa vecí zabrzdilo. Je načase, aby si už tento konflikt vyjasnili, ale určite nie prostredníctvom odkazov a vzájomného vydierania cez tlačové konferencie.

Veľmi ma mrzí, že namiesto toho, aby ľudia sledovali tlačové konferencie, kde oznamujeme, čo všetko sa nám podarilo presadiť, musia byť svedkami takýchto škriepok. Tento konflikt vyvolali spomínaní koaliční lídri, preto si myslím, že ho musia oni dvaja aj urovnať.

Postoj nášho hnutia Sme rodina k tejto téme je jasný. Nebudeme robiť prekážky v ceste, aby táto vládna koalícia naďalej pokračovala až do konca riadneho volebného obdobia, na ktoré si nás zvolili občania tejto krajiny.

Ak však nastane situácia, že by sa tieto dve strany dohodli, že ideme k predčasným voľbám a chcú toto vládnutie ukončiť, nebudeme stáť v ceste a naše hnutie Sme rodina podporí aj túto variantu. Ale dohodnúť sa musia v prvom rade oni.

Verím, že sa tieto boje čo najskôr skončia a budeme môcť pokračovať v ceste spraviť túto krajinu lepšou.

Rubrika Hyde park slúži ako priestor pre publikovanie názorov, postojov a tém osobností z rôznych oblastí života a diania v spoločnosti. Texty nevyjadrujú názor redakcie. 


Ďalšie články