Srbský prezident: Viem, čo nás čaká. Putin dá návrh. Ak ho Západ neprijme, začne sa peklo

Aleksandard Vučič. Foto: Youtube Aleksandard Vučič. Foto: Youtube

Viem, čo nás čaká. Ak Západ neprijme Putinov návrh, príde peklo, varuje srbský prezident. Detaily údajného Putinovho návrhu však nie sú známe.

Srbský prezident Aleksandar Vučič v nedávnom rozhovore pre srbskú televízu varoval, že pokiaľ západné krajiny neprijmú návrh ruského prezidenta Vladimira Putina, môžu sa pripraviť na najhoršie. Informuje o tom ruská agentúra Ria Novosti.

„Viem, čo nás čaká. Len čo sa Vladimír Putin zmocní Seversku, Bachmutu a Soledara, a potom v druhej línii Sloviansk – Kramatorsk – Avdijivka, bude nasledovať jeho návrh. Ak ho (krajiny Západu) neprijmú a nemajú to v úmysle, začne sa peklo,“ uviedla hlava Srbska.

Ako uvádza portál Pravda.ru, zatiaľ nie je známe, o aký návrh presne ide. Vučič a Putin spolu udržiavajú blízke vzťahy, preto nie je jasné ani to, či citát vyjadruje názor srbského prezidenta alebo má skutočne relevantné informácie z prostredia Kremľa.

Slová Vučiča už kritizovali v Kyjeve. Ukrajinský poslanec Aleksej Gončarenko pohrozil, že pre Vučičove vyjadrenia by Ukrajina a Chorvátsko mohli blokovať snahy Srbska o vstup do Európskej únie.

https://www.youtube.com/watch?v=tE-UeOhZ5M4

Ďalšie články