V šlágri na Anfield gól nepadol. Na čele manchesterský tandem

IMG_7442 Prázdny Anfield sa pred šlágrom s Manchestrom United rozlúčil s interprétom slávnej klubovej hymny. Foto: Instagram/liverpoolfc

V nedeľňajších zápasoch anglickej futbalovej Premier League sa predstavili všetci hlavní ašpiranti na titul. North-west derby sa hralo bez gólov, deľbu bodov naplno využili Tottenham aj City.

Úvod zápasu na Anfield patril spomienke na zosnulého Gerry Marsdena. Speváka skupiny Gerry and the Pacemakers preslávila nesmrteľná interpretácia piesne „You’ll Never Walk Alone“, ktorá je asi najznámejšou klubovou hymnou sveta. Tú si, bohužiaľ, liverpoolski fanúšikovia zaspievať na štadióne nemohli, keďže aj Premier League sa stále hrá bez divákov.

Už rozostavenie základnej zostavy United, v ktorej Solskjear prehustil stred poľa a na hrote nechal len Martiala nasvedčovalo, že aktivitu nechajú diabli viac na domácich. Tí absencie v obrane riešili znova stiahnutím Hendersona do stopérskej dvojice. V útoku Klopp od začiatku nasadil svoj ofenzívny trojzáprah Mané-Firminho-Salah. Reds sa teda chopili taktovky zápasu a v úvodnej štvrťhodine mali takmer sedemdesiatpäť percentné držanie lopty. V koncovke vyprodukovali len strelu nad bránu v podaní Robertsona. Manchester sa k zakončeniu dostal až v 34. minúte, priamy kop Fernandesa, tesne minul bránu Alissona. Z protiútoku po akcii Salaha nedôrazne zakončil Firminho a bola to vôbec prvá zápasová strela do priestoru brány. United odpovedali akciami Rashforda, ale dvakrát ho v sľubných pozíciách zastavila zástavka čiarového rozhodcu. Do kabín sa šlo za bezgólového stavu.

Najlepšie ofenzívy ligy tentoraz mlčali. Zľava Sadio Mané, Paul Pogba a Andy Robertson. Foto: Instagram/premierleague.

V druhom polčase tímy pridali na aktivite, Fernandesa najprv v dobrej pozícii zablokoval Fabinho, domáci odpovedali v 58. minúte nebezpečným centrom Robertsona, pred Firminhom hasil Maguire. V prehustenej šestnástke United sa nepresadil ani Salah. Obrovskú príležitosť mal v 75. minúte Bruno Fernandes, po prieniku McTominaya zakončoval z piatich metrov, Alisson jeho strelu nohou reflexívne vyrazil. Domáci to Thiagom skúšali aj z diaľky, jeho strelu spoza šestnástky De Gea kryl. V 83. minúte dostal od obrancov Liverpoolu veľa priestoru Pogba, loptu ale z blízka napálil do Alissona. Liverpool držal loptu v zápase častejšie, lepšie príležitosti mal hosťujúci tím, ostali však nepremenené. Tímy nepotvrdili, že sa stretli dva najlepšie útoky ligy. United tak po bezgólovej remíze neprehral vonku ani deviaty zápas sezóny a obhájil vedúcu priečku v tabuľke.

V úvodnom zápase sobotňajšieho programu bral Tottenham všetky body na pôde posledného Sheffieldu. Skóre zápasu už v 5. minúte otvoril po rohu Sona hlavou Aurier. Vedenie do polčasu poistil prízemnou strelou Hary Kane, pre ktorého to bol dvanásty gól sezóny. V druhom polčase prenechal Tottenham aktivitu domácim, ktorí v 59. znížili gólom McGoldricka. Drámu nepripustil Ndombele, ktorý o tri minúty neskôr šikovným lobom prekvapil brankára Ramsdalea. Tottenham sa vrátil do prvej päťky, zverenci Chrisa Wildera zostávajú beznádejne poslední a sú po polovici súťaže hlavným kandidátom na zostup.

Tanguy Ndombele parádnym lobom uzavrel skóre zápasu v Sheffielde. Foto: Instagram/spursofficial

Nezaváhal ani Manchcester City. Crystal Palace zdolal po dvoch góloch Stonesa a jednom Gundogana a Sterlinga 4:0. Zverenci Pepa Guardiolu sa posunuli už na druhú priečku s dvojbodovou stratou na vedúceho mestského rivala.

Nedeľnajšie výsledky:

Sheffield – Tottenham 1:3 (0:2)

59. McGoldrick – 5. Aurier, 40. Kane, 62. Ndombele.

Liverpool – Manchcester United 0:0 (0:0)

Manchester City – Crystal Palace 4:0 (1:0)

27. a 68. Stones, 57. Gundogan, 88. Sterling.


Ďalšie články