Amazon zverejnil nový trailer k očakávanému seriálu od Tolkiena Pán prsteňov

dd Foto: reprofoto/youtube

Premiéra očakávaného seriálu Pán prsteňov: Prstene moci sa blíži a je naplánovaná na 2. septembra. Presne v deň výročia smrti autora kníh J. R. R. Tolkiena. Potom každá nová časť pribudne každý týždeň. Naplánovaných je päť sérií. Tvorcovia len nedávno zverejnili trailer k prvej sérii.

Po sfilmovaní kníh od Tolkiena a ďalšej trilógie o Hobitovi prichádza nové spracovanie. No to prináša príbeh, ktorý sa dial tisíc rokov pred udalosťami, ktorých hlavnými postavami boli Gandalf či Frodo. Nový seriál približuje udalosti Druhého veku, no tiež vznik slávnych prsteňov. Práva na dielo si Amazon kúpil už v roku 2017 a odvtedy pracoval na seriáli, ktorý stál približne jednu miliardu dolárov.

Trailer ponúka prvý pohľad na rôzne ríše Stredozeme, ktoré sa objavia v sérii vrátane trpasličej ríše Khazad-dûm a ríše elfov Lindon a Eregion.

Prvý diel série bol natočený na Novom Zélande a v auguste 2021 bolo oznámené, že produkcia sa presunie do Veľkej Británie na druhú sezónu.

Ako už Štandard informoval, nový pripravovaný seriál Amazonu bude multikultúrny. Informoval o tom herec Lenny Henry pre televíziu BBC, ktorý bude hrať v seriáli černošského hobita, príslušníka „domorodého“ kmeňa týchto fantastických postáv, ktorí sa v origináli nazývajú Harfoots (po slovensky doslova Kĺbonožci).

„Takže sme domorodá populácia Harfootov/Kĺbonožcov. Sme hobiti, ale voláme sa Harfooti/Kĺbonožci. A sme multikultúrni. Sme kmeň. Nie sme rasa,“ vyjadril sa Henry, ktorý taktiež uviedol, že tento kmeň hobitov bude tvorený rôznymi rasami – nielen černochmi, ale aj Ázijcami, Maormi a ďalšími.

Hlavnú postavu Galadriel stvárnila herečka Morfydd Clark. V traileri, ktorý mal premiéru ako prvý pre predplatiteľov Prime Video, Galadriel varuje Elronda, ktorého hrá Robert Aramayo: „Nepriateľ je stále tam vonku, otázkou teraz je kde.“ Seriál si na Amazone budete môcť pozrieť od 2. septembra.


Ďalšie články