Tipy na víkend: Bratislavské korunovačné dni a novinka na Netflixe

Bratislava si opä pripomenie svoju korunovaènú minulos Na snímke korunovačné klenoty. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Pravidelný prehľad z ponuky filmov, seriálov a iných kultúrnych udalostí na víkend pripravuje Mária Koterbová.

PIATOK

Naše hlavné mesto Bratislava je známe aj svojou korunovačnou históriou, preto si aj na tento rok pripravilo podujatie Bratislavské korunovačné dni. V Dóme svätého Martina boli korunovaní desiati králi, jedna kráľovná a sedem kráľovských manželiek. Korunovačnú minulosť si Bratislava pripomenie sériou podujatí, ktoré sa budú konať počas celého víkendu. Najdôležitejšia časť sa uskutoční v sobotu. Zúčastní sa jej 250 účinkujúcich zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska.

Ak máte chuť na koncert a hudbu, odporúčame koncert mladej speváčky, ktorá svoju kariéru začala v roku 2020. Skladby speváčky Tamary Kramar si budete môcť vychutnať na nádvorí Zichyho paláca. Koncert sa začne o 20:00. Na koncerte si budú poslucháči môcť vypočuť jej piesne inšpirované neo-soulom, old schoolovým bluesom, jazzom a funkom.

Životopisná dráma Chyť ma, ak to dokážeš z roku 2002 je o mladom Frankovi, ktorého si zahral Leonardo DiCaprio. Jeho rodičia sa rozviedli, keď mal 16 rokov. Frank sa rozhodne utiecť z domu a začne falšovať šeky, vďaka ktorým sa dostane k veľkým peniazom. Aby pôsobil dôveryhodnejšie, vydáva sa za pilota. Neskôr sa tváril ako lekár. Neskôr sa zamiluje do Brendy, a preto chce s falšovaním šekov skončiť. No vyšetrovateľ FBI Carl po ňom stále pátra. Frankovi neostáva nič iné, len utekať pred spravodlivosťou. Snímka Stevena Spielberga Chyť ma, ak to dokážeš začne o 22:20 na Jednotke.

SOBOTA

Snímka Motýľ: Útek z väzenia z 2017 je remakom filmu z roku 1973. Rozpráva príbeh Henryho, ktorý je odsúdený na doživotie za zločin, ktorý nespáchal, v tej najhoršej väznici na Diabolských ostrovoch vo Francúzskej Guayane. Henry sa so svojím osudom nechce zmieriť a pri živote ho drží len možnosť úteku. Nebude to však jednoduché. Pomôcť mu má spoluväzeň Louise, ktorý je odsúdený za falšovanie peňazí. Film sa odvysiela o 22:10 na ČT2.

Pre milovníkov psov je na sobotu pripravený film Psia duša 2. Ide o voľné pokračovanie príbehu, pes Bailey už našiel svojho strateného pána a svoju misiu splnil. Všetci žijú spokojným životom, no do domu prichádza nový člen, a to Clarity, Ethanova vnučka. Vtedy Bailey dostáva nové poslanie, a to postarať sa o Clarity. Snímka, ktorá je plná oddanej lásky psa k svojmu majiteľovi, sa odvysiela o 20:00 na Nova Cinema.

Na Netflix pridali nový romantický film Zraniteľné srdce. Je to príbeh dvoch mladých ľudí Kasie a Luka. Kasie by chcela byť speváčkou a Luke je vojak. Rozhodnú sa pre sobáš, no nie je to svadba z lásky, ale z rozumu. Ich plán je ostať spolu len jeden rok, keď bude Luke na vojne. Keď sa však nešťastne zraní, ich plány sa menia a Kasie sa musí o Luka postarať.

NEDEĽA

Marek Orban, ktorého si zahral Michal Dočolomanský, je bývalý vojak a chce pre svoju dedinu získať peniaze, aby mohli odísť do Ameriky. Spôsob, ako ich chce získať, sa mu zdá byť jednoduchý. Stane sa z neho pašerák koní cez hory do Poľska. Pri čine ho zatiaľ nikto nechytil, zdá sa, že všetci sú na neho krátki. Na pomoc si preto povolajú veliteľa finančnej stráže z Prahy, ktorého stvárnil Radoslav Brzobohatý. Film Noční jazdci začne o 16:10 na Jednotke.

Lenny je typický flákač, nič nerobí a z ničoho si nerobí ťažkú hlavu. Keď sa mu podarí zaparkovať auto na dne bazéna, jeho otcovi dôjde trpezlivosť. Za trest sa musí teraz starať o otcovho pacienta. Ide o 15-ročného chlapca, ktorému lekári dávajú iba pár mesiacov života. David pozná dôverne len nemocnicu, Lenny to chce zmeniť a pripraví pre tínedžera nezabudnuteľný program. Film Srdcoví rebeli je pripravený o 20:35 na TV JOJ.


Ďalšie články