Nie sme vo vojne s Ukrajincami, ale s NATO na území Ukrajiny, vyhlásil expredseda ruskej vlády

sergej_kirijenko Sergej Kirijenko. Foto: screenshot YouTube/SPIEF

Ukrajina podľa známeho ruského politika Sergeja Kirijenka poskytla svoj ľud a územie na konfrontáciu Západu s Ruskom. Chápeme, že nie sme vo vojne s Ukrajinou, uviedol.

NATO bude horlivo bojovať proti Rusku na území Ukrajiny „do posledného Ukrajinca“, skonštatoval v stredu prvý zástupca šéfa ruského prezidentského štábu Sergej Kirijenko. Podľa jeho názoru vedenie Ukrajiny nechalo využiť svoje územie spolu so svojím ľudom, ako píše ruská štátna agentúra TASS.

“Poskytli územie Ukrajiny a jej ľud v snahe vybudovať na tomto území zásadnú konfrontáciu medzi komunitou Západu a Ruskom. Samozrejme, NATO bude horlivo bojovať proti Rusku, ako oni sami neváhajú vyhlásiť, do posledného Ukrajinca a bez stopy ľútosti,“ povedal Kirijenko a poznamenal, že prebieha „horúca vojenská operácia“ Západu proti Rusku.

„Veľmi dobre chápeme, že na území Ukrajiny nie sme vo vojne s Ukrajinou a, samozrejme, ani s Ukrajincami. Celý blok NATO vedie vojnu proti Rusku – na území Ukrajiny a rukami Ukrajincov,” doplnil Kirijenko.

Sergej Kirijenko je ruský politik a bývalý predseda vlády. Na tomto poste figuroval počas prezidentovania Borisa Jeľcina. Na prelome storočí pôsobil aj ako poslanec Dumy a neskôr získal miesto predsedu Federálnej agentúry pre atómovú energiu.


Ďalšie články