Apple predstaví druhú generáciu slúchadiel AirPods Pro už o niekoľko dní

Technologický svet žije v očakávaní tradičného predstavenia, na ktorom americká firma Apple prináša najväčšie novinky. Popri očakávanom modelovom rade smartfónov iPhone 14 sa svetoznáma značka s logom nahryznutého jablka chystá predstaviť aj druhú generáciu bezdrôtových slúchadiel AirPods Pro.

Bezdrôtové slúchadlá Apple AirPods Pro prvej generácie. Foto: Martin Minka Bezdrôtové slúchadlá Apple AirPods Pro prvej generácie. Foto: Martin Minka

Informoval o tom server The Verge na základe informácií Marka Gurmana. Nové slúchadlá so štupľovým dizajnom, ktorý ich odlišuje od klasických AirPods tretej generácie, ponúknu s vysokou pravdepodobnosťou vylepšené pripojenie a nový procesor Apple H1.

Nie je jasné, či sa Apple rozhodne pre podporu najnovšieho rozhrania Bluetooth 5.2 alebo siahne po vlastnom riešení v podobe Apple’s Lossless Audio Code (ALAC), teda kodeku, ktorý nepoužíva Bluetooth.

Niektoré dohady naznačujú, že by nová generácia AirPods Pro mohla priniesť aj gumové výčnelky, ktoré zabezpečujú pohodlnejšie a istejšie nosenie slúchadiel napríklad pri športovaní. Podobné riešenie už dostali v rámci výbavy aj Beats Fit Pro, pripomína The Verge.

Prvá generácia slúchadiel AirPods Pro bola predstavená v októbri 2019 a na Slovensku ich cena začínala na 279 eurách. Priniesli nový dizajn púzdra a vysplejšie funkcie, napríklad aktívne potláčanie hluku. Predstavenie Apple s názvom “Far Out” je naplánované na 7. septembra.


Ďalšie články