Švajčiarska firma dodá na trh "kávové gule". Tvrdí, že kapsule sú neekologické

Švajčiarska sieť supermarketov Migros v utorok oznámila, že spúšťa nový systém prípravy kávy. Jej zámerom je nahradiť kávové kapsuly, ktoré každoročne prinášajú tisíce ton nerecyklovateľného odpadu po celom svete.

Na snímke "kávové gule" v špeciálnom kávovare systému CoffeeB švajčiarskej siete supermarketov Migros počas tlačovej konferencie v Zürichu 6. septembra 2022. Foto: TASR/AP Na snímke "kávové gule" v špeciálnom kávovare systému CoffeeB švajčiarskej siete supermarketov Migros počas tlačovej konferencie v Zürichu 6. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Spoločnosť uviedla, že jej kapsuly nazvané ako „kávové gule“, budú úplne kompostovateľné. To je rozdiel oproti plastovým nádobkám s hliníkovým viečkom, ktoré jej švajčiarsky konkurent Nestlé pod značkou Nespresso spopularizoval pred 36 rokmi.

Predstavitelia siete supermarketov Migros vysvetlili, že ich kávové gule sú obalené tenkým puzdrom bez chuti, ktoré je vyrobené z chalúh a spolu so zvyškami použitej kávy ho preto možno jednoducho skompostovať.

Nový systém prípravy kávy sa volá CoffeeB a jeho súčasťou bude aj špeciálny kávovar. Na trh sa dostáva už tento rok vo Švajčiarsku a Francúzsku, od roku 2023 aj v Nemecku.

(tasr)


Ďalšie články