Príbeh čečenského vraha, ktorého nemeckí progresívci zneužili na svoje ciele

52089175538_436882fd81_k Ilustračné foto: 7CO/flickr.com

Ne­mecký mainstream oplakal údajne prvú obeť spisovateliek, čo bránia svet s dvomi pohlaviami. Patrí k tomu len jeden nemilý de­tail: Vra­hom trans osoby je Čečenec, ktorý možno nevie ani čítať.

Nemecko v týchto dňoch oplakáva prvú transsexuálnu osobu, ktorá sa sta­la obeťou vraždy s homofóbnym alebo transfóbnym motívom. Stalo sa to na dúhovom Christopher Street Day pochode v pokojnom štu­dent­s­kom meste Münster. Zvlášť tragické je, že obeť, 25-ročná Mal­te C., ktorá sa narodila ako žena, označila sa ale za muža, do­pla­tila na svoju občiansku odvahu. Vrah 20-ročný Čečenec Nuradi A. do­urá­žal skupinu pochodujúcich žien, Malte ich chcel chrániť. Tým uro­bil zo seba terč, Nuradi ho zbil do bezvedomia. Malte zomrel o nie­koľko dní neskôr v nemocnici.

Progresívne médiá mali hneď jasno. Jeden z titulkov znel: „Anti-woke štvanica má účinok: vážne zranený transsexuál v Münsteri“. Je­d­na aktivistka s plnou vážnosťou tvrdila, že „Marie pomáhala vraž­diť“. Myslela tým prominentnú biologičku Marie-Luise Vollb­rech­to­vú, ktorá sa ešte stále drží poznania, že v prírode existujú len dve pohlavia. Šéf queer skupiny zo strany Ľa­vi­ca napísal na Twitteri o „jazykovej nenávisti“, ktorá po­vzbud­zuje pá­chateľov ako Nuradi A., explicitne pomenoval Vollbrechtovú a ikonu nemeckého feminizmu Ali­ce Schwarzerovú, ktorá sa snaží chrániť pubertálne dievčatá pred trans šialenstvom. Jeden zamestnanec ministerstva pre ro­dinu – teda úradu, ktorý zaštiťuje trans agendu spolkovej vlády – vyhlásil, že ne­ná­visť šírená pravičiarmi na webe si vyžiadala ďalšiu obeť.

Viac sa toho čitatelia progresívnych médií nedozvedeli. Národnosť pá­cha­te­ľa bo­la v článkoch zatajená, diskusie pod článkami vypnuté. Iba či­tatelia bulvárneho Bildu a staromódneho liberálneho Neue Zürcher Zei­tung mohli tušiť, že pravda je úplne inde.

Nuradi je totiž boxer a pouličný bitkár, ktorého vyhodili zo všetkých škôl. Vo svojej izbe nemal písací stôl ani policu na knihy, čítanie ne­patrilo medzi jeho koníčky. Je vy­so­ko pravdepodobné, že aka­de­mic­ký diskurz o trans identitách, kto­ré­mu sa niektoré mien­ko­tvor­né mé­diá venovali pri príležitosti pre­lomového „Zá­ko­na o se­ba­ur­čení“, mladého Če­čen­ca úplne minul. Jedným z náznakov toho je, že mo­tívy transsexualizmu sa v jeho na­dáv­kach na münsterskom pochode ne­ob­ja­vili. Vykrikoval: „Lesbické ku..y, choď­te do prdele!“ Možno ne­vedel, že si môže čoskoro raz ročne zmeniť pohlavie na nemeckom úra­de. Možno ani nevie čítať s porozumením.

Prípad Nuradi A. je predsa len v niečom poučný. Je totiž ďalším prí­kla­dom toho, ako katastrofálne integrácia mladých moslimských mu­žov do majoritnej spoločnosti často zlyháva. Ten kriminálnik mal byť už dáv­no deportovaný do Ruskej federácie, naposledy ho, pa­ra­dox­ne, zachránila ruská invázia Ukrajiny. Transrodový Malte nebol prvý človek, ktorého surovo zmlátil.

V tomto prípade sa nedá nemeckým úradom vyčítať, že by sa o svojho mla­dého zverenca nestarali. Nuradi bol súčasťou münsterské­ho pro­jek­tu Farids QualiFighting, „integračného špor­to­vého a vzde­lá­va­cie­ho konceptu“, ktorý sa zameriava najmä na mladých zo so­ciál­ne zne­výhodnených oblastí. Nadaný boxer sa tam naučil boxovať, avšak s podmienkou, že musel pravidelne predkladať školské vy­sved­če­nia. Bo­xeri, ktorým sa v škole darilo horšie, museli tréning prerušiť a chodiť na doučovanie. Farids QualiFighting získal prestížne ceny, zá­štitu prevzal neskorší kandidát na kancelára Armin Laschet, v rámci projektu sa iba v roku 2019 mohlo doučovať viac ako 160 detí v rozsahu pri­bliž­ne 4 500 hodín. Nuradiho tréner k tomu v liste napísal: „Jeho sociálne sprá­va­nie, ochotu učiť sa a spôsoby môžeme hodnotiť ako príkladné.“ Ľudia z projektu sa zasadzovali za to, aby nebol de­portovaný. Označili ho za „plne integrovaného“.

V skutočnosti sa Nuradi v poslednom čase na všetko vykašlal. Ne­cho­dil do školy, nechodil do práce, bral drogy a žil medzi živlami pred münsterskou stanicou. Zdá sa, že štát urobil všetko správne. Aj tak sa Nuradimu nedalo pomôcť.

A čo progresívna tlač?

Odkedy sa ukázalo, že Joanne Rowlingovú, Alice Schwarzerovú a Marie-Lui­se Vollbrechtovú možno len ťažko obviňovať z tejto vraždy, sú progresívne médiá ticho. Spiegel sa ešte podujal na so­ciál­nu re­por­táž a navštívil 37-ročnú mamu vraha doma. Reportáž je dobre a em­paticky napísaná, národnosť vraha je tu však tiež utajená. Akoby no­vinári chceli hodiť zločin na Putina, uvádza sa len Nuradiho pô­vod „z Ruska“.

Na tvrdenie, že Nemci majú problém s vražednou transfóbiou alebo ho­mo­fóbiou, neexistujú dôkazy. Prvá jednoznačne homofóbna vražda sa odo­hrala na jeseň roku 2020 v Drážďanoch, postarší homosexuálny pár bol napadnutý, jeden z partnerov bol dobodaný na smrť. Pácha­teľ však nebol Nemec, ale mladý sýrsky islamista. Pa­ralely so zlo­či­nom v Münsteri sú zrejmé: Aj útočník v Drážďanoch bol úradom zná­my ako nebezpečný. Podobne ako po zločine v Münsteri sa o pô­vo­de vraha takmer nehovorilo.

Ako to, žiaľ, býva, našiel si münsterský zločin rýchlo na­po­dob­ňo­va­teľov – a to v inej bašte liberálnej severonemeckej ľavice, v Bré­mach. 57-ročná transrodová žena sedela v električke, keď do nej nastúpila skupina asi 15 puberťákov. Urážali ju, strhli jej pa­roch­ňu z hlavy a bili ju oboma päsťami do tváre. Útočníci ju až po zá­sahu os­tat­ných cestujúcich pustili a utiekli. Ženu previezli s váž­nymi poraneniami tváre do nemocnice.

Pokrytie odpudivého útoku sa riadi rovnakým modelom. O pôvode útočníkov nepadne ani jedno slo­vo, politická korektnosť to nepripustí. V jednom článku sa filozofuje o „toxickej mužskosti“. V inom člán­ku sa uvádza, že jeden z 15 páchateľov mal hnedé vlasy.


Ďalšie články