Ruská influencerka nabáda Rusov žijúcich v zahraničí plytvať energiami

Ruským občanom, ktorí žijú v Európe, dáva rady, ako beztrestne podporiť ruskú armádu zo zahraničia. Ruská influencerka Julija Sergejevna Prochorová vo svojom najnovšom videu vyzvala, aby Rusi plytvali energiami.

Julija Sergejevna Prochorová. Foto: Twitter Julija Sergejevna Prochorová. Foto: Twitter

Prochorová, ktorá sa do povedomia dostala okrem iného aj účasťou na proukrajinskej demonštrácii s ruskou vlajkou, zdieľala video, v ktorom plytvá energiami. Excentrickým spôsobom v ňom vyzýva Rusov žijúcich v Európe, aby konali podobne.

V klipe na Telegrame, kde má účet s názvom „Germanija ot pervogo lica“, čo v preklade znamená „Nemecko z pohľadu prvej osoby“, sa najprv ukazuje v pozadí s ruskou vlajkou a následne zasvecuje svetlo a elektrický sporák zapína na maximum. Takýmto konaním podľa vlastných slov nepriamo podporuje ruskú armádu. Tvrdí, že jej vlasti tak tečie viac prostriedkov na podporu vojny na Ukrajine.

Okrem iného tiež vyhlásila, že takéto plytvanie je legálna metóda, ktorou môže z Nemecka podporovať ruské vojnové ťaženie.

V minulosti zverejnila video z dovolenky v rakúskom Salzburgu, v ktorom obťažovala dve Ukrajinky pokrikom „Rusko zvíťazí“. Keď sa video stalo virálnym, spoločnosť Booking.com, cez ktorú mala zarezervované pobyty v hoteloch, jej rezervácie zrušila. Neskôr sa s hnevom ponosovala, ako jej spoločnosť zničila celú dovolenku.

Julija Sergejevna Prochorová žije v Bavorsku. Tvrdí, že od 20. apríla v štáte býva nelegálne. Jej manžel je Nemec. Na sociálnych sieťach zvykne náročky šíriť ruskú propagandu.


Ďalšie články