Srbský prezident Vučič odovzdal Orbánovi vysoké štátne vyznamenanie

Srbský prezident Aleksandar Vučič odovzdal v piatok v Belehrade maďarskému premiérovi Viktorovi Orbánovi vysoké štátne vyznamenanie.

Maďarský premiér Viktor Orbán (vľavo) dostáva vyznamenanie Rad Srbska počas stretnutia so srbským prezidentom Aleksandrom Vučičom v Belehrade 16. septembra 2022. Foto: TASR/AP Maďarský premiér Viktor Orbán (vľavo) dostáva vyznamenanie Rad Srbska počas stretnutia so srbským prezidentom Aleksandrom Vučičom v Belehrade 16. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Server pripomína, že rovnaké vyznamenanie dostali v minulosti od Srbska aj šéf Kremľa Vladimir Putin a bieloruský líder Alexandr Lukašenko.

Orbána Vučič vyznamenal za zásluhy o rozvoj spolupráce a vzťahov medzi oboma krajinami. Maďarský premiér pri preberaní ocenenia povedal, že ho vníma ako povzbudenie do ďalšej činnosti v záujme upevňovania priateľských kontaktov medzi Budapešťou a Belehradom.

Orbán na spoločnej tlačovej konferencii s Vučičom opakovane vyzval Európsku úniu, aby neuplatňovala sankcie voči Rusku. Tieto sankcie podľa neho bolia krajiny strednej Európy viac ako samotné Rusko.

(tasr)


Ďalšie články