Jaroslav Rezník po odchode z postu šéfa RTVS zakotvil v Českom rozhlase

Bývalý generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník ukončil svoje pôsobenie na čele verejnoprávnej televízie a rozhlasu ešte koncom júna. Odchádzajúceho Rezníka nahradil Ľuboš Machaj. Rezník si však našiel pôsobisko v susednom Česku. Opäť vo verejnoprávnom médiu.

Jaroslav Rezník. Foto: TASR/Jaroslav Novák Jaroslav Rezník. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Jaroslav Rezník sa zamestnal na Sekretariáte generálneho riaditeľa Českého rozhlasu ako odborný pracovník. Informuje o tom portál mediaklik.sk.

„Pán Rezník je zamestnaný na pozícii odborného pracovníka, kde chce Český rozhlas využiť jeho rozsiahle manažérske skúsenosti z mediálneho prostredia,“ uviedol pre Mediaklik hovorca Českého rozhlasu Jiří Hošna.

https://standard.sk/212494/matovicov-tajny-kod-a-volba-riaditela-rtvs/

Rezník pred svojím nástupom do nového pôsobiska opäť kandidoval na post šéfa RTVS a prezentoval sa ako národne, konzervatívne a kresťansky založený človek. Avšak neúspešne, keďže nezískal dostatok hlasov poslancov parlamentu.

https://standard.sk/219201/reznik-keby-sme-robili-spravodajstvo-progresivne-vyhrady-k-mojej-osobe-by-boli-ovela-mensie/

Podľa vyjadrenia Českého rozhlasu bude do jeho náplne práce patriť vytváranie podkladov, dát a analýz, ktoré bude môcť využiť manažment v oblasti strategického rozvoja ČRo ako média verejnej služby. „Bude tiež popisovať a analyzovať možné príležitosti rozvoja ČRo v rámci mediálneho trhu v oblasti obsahov a formátov. Jeho úlohou bude tiež analyzovať príležitosti a riziká ČRo ako média verejnej služby vo vzťahu k mediálnemu trhu v ČR, SR, V4 či v rámci EBU (Európskej vysielacej únie),“ doplnil Hošna.


Ďalšie články