Generálna prokuratúra sa ostro ohradzuje voči obvineniam zo šírenia proruskej propagandy

Generálna prokuratúra (GP) SR sa ostro ohradzuje voči obvineniam zo šírenia proruskej propagandy. Označila ich za nepravdivé. Generálneho prokurátora Maroša Žilinku kritizoval pre vyjadrenie sa k údajnému zničeniu hrobov ruských vojakov napríklad minister obrany.

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Foto: TASR/Martin Baumann Generálny prokurátor Maroš Žilinka. Foto: Martin Baumann/TASR

„Generálna prokuratúra dôrazne odmieta podsúvanie politického naratívu, ktorý nemá nič spoločné s úradným postupom vyplývajúcim prokuratúre zo zákona,“ uviedla v stanovisku jej hovorkyňa Jana Tökölyová.

Podotkla, že orgány prokuratúry konajú v danej veci z úradnej povinnosti. „Vzhľadom na charakter a povahu podozrenia je potrebné objektívne, zdôrazňujeme objektívne, prešetriť vec z hľadiska možného naplnenia skutkovej podstaty hanobenia miesta posledného odpočinku,“ doplnila.

Polícia označila informácie o zničení cintorína v obci Ladomirová v Prešovskom kraji za hoax, ktoré šíri ruské veľvyslanectvo na Slovensku. Informovala že ich preverí. Prešetrenie údajného zásahu avizoval aj Žilinka.

https://standard.sk/248966/parlament-stancik-z-olano-bude-iniciovat-vybor-zilinku-sa-chce-pytat-na-sirenie-hoaxov/

(tasr)


Ďalšie články