Klub FC Barcelona zaznamenal v ostatnom účtovnom období zisk takmer sto miliónov eur

Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona zaznamenal v ostatnom finančnom roku profit vo výške takmer sto miliónov eur.

FC Barcelona. Foto: Flickr.com FC Barcelona. Foto: Flickr.com

Podľa webu BBC.com to zverejnilo vedenie Kataláncov, ktoré v nasledujúcom finančnom období očakáva dokonca zisk na úrovni 275 miliónov eur. Za účtovné obdobie, ktorá sa približne kryje so sezónou 2021/2022, zaznamenal klub obrat vo výške viac ako miliardy eur.

Keďže španielsky tím mal predtým stratu takmer 500 miliónov eur, v lete 2022 mal problémy s registráciou nových hráčov. Bránili mu v tom predpisy španielskej La Ligy. Vedenie FC Barcelona však predalo podiely svojho produkčného centra Barca Studios aj podiel zo ziskov za televízne práva na španielsku La Ligu na nasledujúcich 25 rokov. A to klubu zaistilo potrebné prostriedky.

Uvedená umožnilo klubu zaregistrovať napríklad zmluvy poľského topkanoniera Roberta Lewandowského, brazílskeho krídelníka Raphinhu či francúzskeho obrancu Julesa Koundého. V tabuľke La Ligy je FC Barcelona na druhej priečke, zo šiestich duelov vyťažil 16 bodov a dva body stráca na lídra, Real Madrid.

(sita)


Ďalšie články