Markíza označila účastníkov protivládneho protestu za dezolátov. Neskôr sa ospravedlnila

Televízia Markíza označila účastníkov utorkového protivládneho protestu pred Prezidentským palácom za „dezolátov“. Stalo sa tak počas večerných správ v tematickom titulku, ktorý sprevádzal reportáž z demonštrácie niekoľko minút.

internet Foto: Internet

Redakcia súkromnej televízie sa ešte počas samotných novín za urážku, niekoľko mesiacov až rokov udomácnenú najmä v progresívnom a liberálnom prostredí, ospravedlnila.

„Redakcia Televíznych novín sa na záver ospravedlňuje organizátorom a účastníkom protestu pred Prezidentským palácom, ako aj našim divákom, za chybný tematický titulok počas živého vysielania z podujatia,“ povedala moderátorka.

„Do vysielania sa dostal neúmyselne a omylom. Ďakujeme za pochopenie,“ doplnil ju kolega.

Protest zvolali niektoré z opozičných strán. Prvá polovica mítingu bola občianska, druhá zasa určená na vystúpenia politikov. Nespokojenci poukazovali najmä na neriešenie energetickej krízy a požadovali predčasné voľby. Reportérka Štandardu odhadla účasť na niekoľko tisíc ľudí.

Bratislavská krajská polícia informovala na sociálnej sieti o pokojnom priebehu zhromaždenia. „Prípady narušenia verejného poriadku alebo páchania inej protiprávnej činnosti sme nezaznamenali,“ priblížili policajti.

https://standard.sk/250587/pred-prezidentskym-palacom-v-bratislave-bol-protivladny-protest/

Ďalšie články