Markíza o hanebnom titulku: Zlyhal ľudský faktor, ospravedlňujeme sa

Redakcia Televíznych novín sa ospravedlňuje za nesprávny titulok k protestnému zhromaždeniu.

internet Foto: Internet

Redakcia Televíznych novín sa v stredu ospravedlnila organizátorom a účastníkom protestu pred prezidentským palácom, ako aj divákom za nevhodný titulok počas živého vysielania z podujatia.

Utorňajší protest zvolali niektoré z opozičných strán a mal občiansku aj politickú časť. Poukazoval najmä na neriešenie energetickej krízy. Niekoľko tisíc nespokojných ľudí na ňom požadovalo predčasné voľby. Podujatie malo pokojný priebeh a bratislavská krajská polícia nemusela ani raz zasiahnuť.

Redakcia Televíznych novín Markízy napriek tomu účastníkov protivládneho zhromaždenia počastovala ako „dezolátov“. Redakcia súkromnej televízie sa za urážku ospravedlnila ešte počas samotných novín. V stredu to však v samostatnom článku zopakoval riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky Henrich Krejča. Titulok bol vraj „chybný“ a do vysielania sa dostal „neúmyselne a omylom“.

https://standard.sk/250686/markiza-oznacila-ucastnikov-protivladneho-protestu-za-dezolatov-neskor-sa-ospravedlnila/

„V priebehu vysielania utorňajších Televíznych novín došlo k zlyhaniu ľudského faktora, následkom čoho sa na obraz dostal nesprávny titulok. Z neuváženého konania jedného z našich kolegov sme vyvodili dôsledky a boli urobené opatrenia, aby sa takáto situácia už nezopakovala. Zdôrazňujeme, že v žiadnom prípade nešlo o úmyselné konanie,“ píše Krejča.

Zároveň dodáva, že redaktor Adel Ghannam, ktorý zabezpečoval priamy prenos z protestu, za vzniknutú situáciu nenesie žiadnu zodpovednosť a o spomínanom titulku vôbec nevedel. Chyba vznikla v redakcii.

„Na nášho redaktora sa zdvihla vlna nenávisti s rasistickým podtónom, čo považujeme za neadekvátne a neprípustné,“ dodáva Krejča.



Ďalšie články