Tenis: Federer sa chce rozlúčiť po boku Nadala: Bolo by to posolstvo

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa na Laver Cupe v Londýne definitívne rozlúči so svojou bohatou a úspešnou kariérou.

Roger FedereŠvajčiarsky tenista Roger Federer. Foto: TASR/APr Švajčiarsky tenista Roger Federer. Foto: TASR/AP

Na tlačovej konferencii pred piatkovým štartom podujatia uviedol, že je hrdý nielen na svoje úspechy, ale aj na to, že sa na vrchole udržal tak dlho. Špeciálne sa pripravoval na svoj posledný zápas, ktorým by mala byť štvorhra po boku Španiela Rafaela Nadala.

Štyridsaťjedenročný tenista oznámil svoj odchod do dôchodku minulý týždeň po 25 rokoch kariéry na Tour. Toto rozhodnutie v ňom vyvolalo horkosť. Na tlačovej konferencii povedal, že sa snaží pripraviť sa na poslednú štvorhru. Naznačil, kto by mal byť po jeho boku.

S Rafaelom Nadalom sa počas kariéry stretol vo vzájomných súbojoch 40-krát a priznal, že ak by to bol 36-ročný Španiel, bolo by to pekná bodka za kariérou. „Mohla by to byť celkom jedinečná situácia, ak by sa to stalo. Mali sme vždy rešpekt jeden k druhému, k rodinám, k našim trénerským tímom, vždy sme spolu vychádzali naozaj dobre. Mali sme pekný vzťah a myslím si, že by to možno bolo skvelé posolstvo nielen pre tenis, ale aj pre šport a možno aj mimo neho. Z tohto dôvodu si myslím, že by to bolo skvelé. Neviem, či sa to stane, ale myslím si, že to môže byť očividne špeciálny moment.“

(tasr)


Ďalšie články