SaS už má podpisy na odvolávanie Matoviča. Potvrdili, že sa spoja so Smerom, reaguje minister financií

Poslanci za SaS vyzbierali dostatok podpisov na odovolávanie Igora Matoviča. Ten na sociálnej sieti uviedol, že dnešný deň je veľmi dôležitý a súčasné dianie chápe ako definitívne potvrdenie toho, že SaS sa po voľbách definitívne spojí so Smerom.

104. rokovanie vlády SR Na snímke podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) počas tlačovej konferencie po rokovaní 104. schôdze vlády SR 21. septembra 2022 v Bratislave. Foto: Martin Baumann/TASR

Poslanci, v súčasnosti už opozičnej strany Sloboda a Solidarita, vyzbierali dostatok podpisov na odvolávanie ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Informuje o tom Markíza.

Pod návrh na odvolanie niekdajšieho premiéra sa podpísali aj nezaradení poslanci, Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko), Miroslav Kollár (Spolu) a poslanci Hlasu.

Na podanie návrhu na mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministra je potrebných minimálne 30 podpisov, pripomína TV Markíza. Dodáva, že schôdza parlamentu, s odvolávaním Matoviča, by sa mohla uskutočniť už budúci týždeň.

Na správu o dostatku podpisov na svoje odvolanie na Facebooku reagoval aj šéf OĽaNO. Zainteresovaným poslancom najprv ironicky pogratuloval.

„Keď som pred rokom zverejnil, že ľudia v pozadí politiky majú eminentný záujem vytvoriť vládu Hlas+SaS+PS, kolegovia z SaS a ich spriatelených médií spustili ťažký hejt. Vraj blúznim. Vraj SaS sa s mafiou zo SmeroHlasu spájať neplánuje,“ napísal Matovič.

„Čakal som na tento deň, lebo je veľmi dôležitý. Je definitívnym potvrdením, že SaS sa po voľbách bez hanby spojí aj so smerákmi, ktorí 19 rokov organizovali, kryli a obhajovali všetky smerácke podvody a ktorí sa len falošne na Hlas premenovali. Jasné, budú verklíkovať, že si to nevedia predstaviť, ale váhu takých slov, po skúsenostiach s Bugárom, už všetci poznáme,“ pokračoval Matovič.

Matovič na záver uviedol, že budúce parlamentné voľby budú o tom, „kto zradí s mafiou, komu sa dá veriť, že s ľuďmi, ktorí majú na svedomí totálne rozkradnutie Slovenska či smrť Jána a Martiny, nikdy nezradia.“ Dodal, že OĽaNO so Smerom a Hlasom nikdy do koalície nepôjde.

Šéf SaS Richard Sulík začiatkom mesiaca navyše oznámil, že na rokovaní poslaneckého klubu sa všetci zhodli, že budú hlasovať za odvolanie Matoviča aj za predpokladu, že s takýmto návrhom príde iná strana, vrátane Smeru a Hlasu.

Liberáli sa Matoviča pokúsili najprv dostať z kresla dobre známym letným ultimátom. Keď nezabralo, všetci ministri za SaS, krátko po skončení prázdnin, podali demisiu. Prvým z nich bol práve Sulík, ako šéf rezortu hospodárstva.


Ďalšie články