V Zambii vyšetria obvinenia zo sexuálneho násilia vo futbalovom tíme reprezentácie žien

Futbalová asociácia v africkej Zambii (FAZ) otvoril vyšetrovanie pre podozrenie zo sexuálneho násilia v prostredí ženskej reprezentácie tejto krajiny. Federácia informovala, že obvinenia zverejnené na sociálnych sieťach berie vážne a pri vyšetrovaní požiadala o pomoc aj políciu. Aktuálne neexistujú oficiálne obvinenia v uvedenej veci.

Zambijská ženská futbalová jedenástka. Foto: Twitter Zambijská ženská futbalová jedenástka. Foto: Twitter

Mená v tejto chúlostivej záležitosti nepadli, no hráčky národného tímu, ktoré by sa kvalifikovali na budúcoročné majstrovstvá sveta do Austrálie a Nové Zélandu, by mali byť obeťami a útočníkmi realizačný tím reprezentačného výberu.

„Pri riešení tejto záležitosti budeme spolupracovať so zambijskou políciou a ďalšími relevantnými stranami,“ uviedol vo vyhlásení generálny tajomník FAZ Adrian Kashala. Doplnil tiež, že federácia chce povzbudiť každého, kto má v danej veci nejaké informácie alebo dôkazy, aby sa prihlásil.

Futbalová reprezentácia žien Zambie v ostatných rokoch dosahuje kvalitné výsledky a predstavila sa na minuloročných OH v japonskom Tokiu, na tohtoročnom Africkom pohári národov skončila tretia a premiérovo sa tiež kvalifikovala na MS.

(sita)


Ďalšie články