Rusko: V Irkutskej oblasti postrelili predsedu odvodovej komisie

Ruská polícia v sibírskej Irkutskej oblasti zadržala v pondelok 25-ročného muža, ktorý postrelil predsedu miestnej odvodovej komisie. Na platforme Telegram o tom informovala rozhlasová stanica Rádio Sloboda (RFE/RL).

Muž (na hornom pódiu) uteká po tom, čo postrelil predsedu odvodovej komisie, ktorý stál predtým za rečníckym pultom. Zdroj: Reprofoto/Twitter Muž (na hornom pódiu) uteká po tom, čo postrelil predsedu odvodovej komisie, ktorý stál predtým za rečníckym pultom. Zdroj: Reprofoto/Twitter

K incidentu došlo v meste Usť-Ilimsk. Postreleného predsedu miestnej odvodovej komisie Alexandra Jelisejeva hospitalizovali vo vážnom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Jelisejev tesne pred útokom robil inštruktáž pre osoby odvedené v rámci mobilizácie vyhlásenej šéfom Kremľa Vladimirom Putinom. Inštruktáž prebiehala pred oficiálnou registráciou odvedencov. Miestna polícia sa k incidentu nateraz nevyjadrila, informovalo rádio RFE/RL.

Gubernátor Irkutskej oblasti Igor Kobzev v reakcii na streľbu vydal pokyn na posilnenie bezpečnostných opatrení. Podľa neho „je hanba“, že k takémuto činu došlo v čase, „keď by ľudia mali byť jednotní.“ „Musíme bojovať nie medzi sebou, ale proti skutočným hrozbám,“ apeloval.

(tasr)


Ďalšie články