Mimoriadna parlamentná schôdza k odvolávaniu Igora Matoviča má byť v stredu o 14.00

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) by mal čeliť odvolávaniu z funkcie na mimoriadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR v stredu (28. 9.) od 14.00. Termín zasadnutia zverejnili na webstránke NR SR.

Na snímke podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR/Jaroslav Novák Na snímke podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR/Jaroslav Novák

Návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi financií iniciovala SaS. Podpísalo ho 32 poslancov. Okrem SaS ho podporili nezaradení Miroslav Kollár a Tomáš Valášek i deväť poslancov z mimoparlamentného Hlasu-SD.

„Svoje povinnosti Matovič neplní v záujme občanov. Spôsobom výkonu funkcie ministra financií porušuje ústavu a zákony a podkopáva vieru občianskej spoločnosti v čestný a zodpovedný výkon funkcie,“ argumentujú liberáli s tým, že svojimi nápadmi a návrhmi ruinuje verejné financie a svojím prístupom sťažuje činnosť vlády. SaS vylučuje osobné dôvody na Matovičovo odvolanie.

Matovičovo odvolávanie v parlamente podporí aj opozičný Smer-SD, ktorý však za jediné východisko z ústavnej krízy považuje predčasné voľby.

https://standard.sk/253102/smer-podpori-matovicovo-odvolavanie-ale-riesenie-vidi-iba-v-predcasnych-volbach/

(tasr)


Ďalšie články