Sme rodina a Za ľudí nepodporia odvolanie Igora Matoviča

Koaličné strany Za ľudí a Sme rodina nepodporia odvolanie Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie ministra financií.

Na snímke sprava minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) a minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) počas tlačovej konferencie na tému - Novela zákona o štátnom rozpočte 26. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian Na snímke sprava minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) a minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) počas tlačovej konferencie na tému - Novela zákona o štátnom rozpočte 26. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian

Vyplýva to z vyjadrení vicepremiérky a líderky Za ľudí Veroniky Remišovej a ministra práce a podpredsedu Sme rodina Milana Krajniaka na tlačovej konferencii. Mimoriadna schôdza Národnej rady SR k odvolávaniu Matoviča by sa mala začať v stredu (28. 9.).

Krajniak skonštatoval, že odvolanie člena vlády nepodporia, pretože sú súčasťou vládnej koalície. „Dúfam, že tento politický súboj prebehne v tomto prípade rýchlo,“ podotkol s tým, že parlament by sa mal venovať najmä zákonom na pomoc ľuďom.

Strana Za ľudí podľa Remišovej nikdy nepodporila odvolanie člena koalície. Skritizovala stranu SaS, že sa pri zbere podpisov k návrhu na odvolanie Matoviča spojila s Hlasom-SD. „Žiadna antipatia nestojí za takýto typ spájania,“ doplnila.

(tasr)


Ďalšie články