Výpovede by mohlo podľa podať okolo 1 500 lekárov, predpokladá Lengvarský

Výpovede by mohlo podať okolo 1 500 lekárov. Vyplýva to z vyjadrenia ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽaNO) v relácii TV Markíza Na telo plus. Odvolal sa pritom na anketu, ktorú rezort zdravotníctva realizoval v nemocniciach.

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas 104. schôdze vlády SR 21. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas 104. schôdze vlády SR 21. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Presné číslo výpovedí bude podľa ministra známe až v pondelok (3. 10.). „Zatiaľ hovoríme iba o veľmi teoretických možnostiach,“ skonštatoval. V nemocniciach aktuálne podľa neho pracuje okolo 8-tisíc lekárov.

Lengvarský zdôraznil, že vláda situáciu rieši a zdravotníctvo je jej prioritou. „Budeme sa musieť dohodnúť tak, aby výpovede skrátka neboli,“ doplnil. Poukázal, že požiadavky lekárskych odborárov sú legitímne, no viaceré z nich si vyžadujú čas.

Šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský v pondelok (26. 9.) upozornil, že výpovede podalo už viac ako 1 200 lekárov.

(tasr)


Ďalšie články