Poslanci Smeru-SD budú hlasovať za vyslovenie nedôvery voči Matovičovi

Všetkých 27 poslancov Národnej rady (NR) SR za Smer-SD bude hlasovať za návrh na odvolanie lídra OĽaNO Igora Matoviča z funkcie ministra financií.

Na snímke poslanec Národnej rady (NR) SR Robert Fico (Smer-SD) počas rokovania 72. schôdze parlamentu v Bratislave 27. septembra 2022. Foto: TASR/Jaroslav Novák Na snímke poslanec Národnej rady (NR) SR Robert Fico (Smer-SD) počas rokovania 72. schôdze parlamentu v Bratislave 27. septembra 2022. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Budú taktiež prítomní na schôdzi. Šéf strany Robert Fico vyzval poslancov Smeru-SD, aby sa príliš nezapájali do diskusie. Schôdza bude podľa neho súbojom medzi SaS a OĽaNO. Fico sa domnieva, že schôdza bude „cirkusom“. Dodal, že s Matovičom sa nedá rokovať.

Šéf Smeru-SD zároveň kritizoval premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) za to, že na Slovensku hovorí, aká je pomoc bezprecedentná a všetko funguje, pričom pre stredajšie vydanie novín Financial Times uviedol, že slovenskej ekonomike hrozí kolaps v dôsledku prudko rastúcich cien elektriny.

Poslanci rokujú v stredu popoludní o návrhu na odvolanie Matoviča. Mimoriadne rokovanie iniciovala SaS, návrh podporili aj nezaradení Miroslav Kollár a Tomáš Valášek a deväť poslancov z mimoparlamentného Hlasu-SD.

(tasr)


Ďalšie články