Heger: Predkladatelia návrhu na odvolanie Matoviča nevidia skutočné problémy

Predkladatelia návrhu na odvolanie lídra OĽaNO Igora Matoviča z postu ministra financií nevnímajú dôsledky inflácie, čo im bráni vidieť skutočné problémy Slovenska.

Premiér Eduard Heger. O jeho vláde sa hovorilo, že je najkonzervatívnejšia v slovenských dejinách. Foto: Martin Baumann/TASR Premiér Eduard Heger. O jeho vláde sa hovorilo, že je najkonzervatívnejšia v slovenských dejinách. Foto: Martin Baumann/TASR

V diskusii k návrhu na odvolanie Matoviča to povedal premiér Eduard Heger (OĽaNO). V pléne predniesol stanovisko vlády, ktorá nesúhlasí s návrhom na vyslovenie nedôvery Matovičovi.

Premiér tvrdí, že navrhovatelia na rozdiel od bežných občanov disponujú príjmami, vďaka ktorým sú schopní bez problémov absorbovať následky energetickej krízy aj rastúcej inflácie. „Mrzí ma, že toto im bráni vidieť skutočné problémy Slovenska, preto dnes dávajú prednosť sporu s ministrom financií pred tým, aby sme odložili politické tričká, zjednotili sa, aby boli vláda a parlament súdržní pri schvaľovaní nevyhnutnej pomoci občanom,“ vyhlásil premiér.

Vláda vníma návrh ako neopodstatnený, premiér zdôraznil, že vláda považuje dôvody na odvolanie Matoviča za opakovane verejne vyvrátené a vysvetlené.

(tasr)


Ďalšie články