Slovan padol v Spišskej, Nitra zdolala Michalovce

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v Spišskej Novej Vsi 2:1 po predĺžení. Vlaňajší finalisti vyhrali v Michalovciach. Prinášame sumár 5. kola Tipos extraligy.

HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce Na snímke zľava Miroslav Macejko (Michalovce) a Filip Krivošík (Nitra). Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hokejisti HK GROTTO Spišská Nová Ves zvíťazili v 5. kole Tipos extraligy nad HC Slovan Bratislava 2:1 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 65. minúte Michael Vandas.

Zaplnené tribúny, na ktorých bolo 3 900 divákov, čakali na prvý gól až do záveru druhej časti, keď dve sekundy pred jej koncom otvoril skóre Juraj Majdan. Hostia vyrovnali v 44. minúte, keď sa prvým gólom v sezóne presadil Daniel Gachulinec.

Pre majstrovských „belasých“ to bola prvá prehra v sezóne. Po štyroch zápasoch majú na konte 10 bodov. Spišiaci nazbierali 6 bodov.

Nitra vyhrala v Michalovciach

Hokejisti HK Nitra zdolali v 5. kole Tipos extraligy HK Dukla INGEMA Michalovce 3:2. Úvodné dejstvo prinieslo vyrovnaný hokej bez gólov. Zápas sa zlomil v prostrednej časti hry, keď výrazne aktívnejšia Nitra strelila všetky tri góly a v záverečnej tretine tesný náskok udržala.

Nové Zámky vyhrali nad Liptovským Mikulášom

Hokejisti HC MIKRON Nové Zámky zvíťazili v piatkovom zápase 5. kola Tipos extraligy na ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:1 a pripísali si tretí triumf v ročníku. Hostia sa ujali vedenia už vo 4. minúte, keď sa presadil Peter Šišovský, v 10. minúte pridal druhý presný zásah Austin Farley a v piatej minúte druhého dejstva zvýšil na 3:0 Juraj Mikúš. Čestný úspech domácich zaznamenal Peter Novajovský, no presadil sa až v 59. minúte a Liptákom tak nezostal čas na zvrat.

Bystrica zdolala Prešov po predĺžení

okejisti HC ´05 Banská Bystrica zvíťazili v 5. kole Tipos extraligy na ľade HC MV Transport Prešov 3:2 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil v piatej sérii kanadský útočník Branden Troock.

„Barani“ majú po piatich odohratých zápasoch sedem bodov a priebežne sú na ôsmom mieste. Prešovu patrí s deviatimi bodmi štvrtá priečka.

Zvolen deklasoval Košice

Hokejisti Zvolena v 5. kole Tipos extraligy zdolali na domácom ľade Košice 5:2 a vyhupli sa na čelo tabuľky. Hostia nezískali ani bod a sú na poslednom mieste.

Už v 2. minúte sa presadil v úniku blafákom domáci Sideroff. Na opačnej strane Novota zazvonil na žŕdke. V 10. minúte bol faulovaný v úniku Kašlík a nariadené trestné strieľanie s prehľadom premenil. Košice znížili po kombinácii na začiatku druhej tretiny Leskinenom, lenže potom nevyužili dvojminútovú presilovku piatich proti trom a pykali. Sekundu pred prestávkou sa ujala prudká strela Marcineka. V tretej tretine Linet využil situáciu, keď bol brankár Trenčan otrasený po ataku a bolo 3:2, lenže Zvolenčania sa nepoddali a pridali štvrtý gól Sideroffom po presnej koncovke z kruhu a aj piaty, keď sa presadil Kašlík z predbránkového priestoru. Duel mal tak dvoch dvojgólových strelcov Sideroffa a Kašlíka.

Dukla Trenčín vyhrala v Poprade

Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v 5. kole Tipos extraligy na ľade HK Poprad 4:3. Pre „vojakov“ je to po štyroch prehrách prvé víťazstvo v sezóne. Víťazný gól strelil v 56. minúte útočník Marek Valach.

Pre Poprad to bola prvá prehra po troch víťazstvách. Nazbieral osem bodov a zásluhou lepšieho skóre je na priebežnom piatom mieste pred Michalovcami. Útočník domácich „kamzíkov“ Tomáš Záborský prvýkrát v sezóne neskóroval.

(tasr)


Ďalšie články