Matovič: EK umožní SR použiť na energetickú krízu nevyčerpané eurofondy z obdobia 2014 - 2020

Európska komisia (EK) by mala umožniť Slovensku použiť na riešenie energetickej krízy nevyčerpané eurofondy. Informoval o tom na sociálnej sieti podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO).

Minister financií SR Igor Matovič. Foto: Martin Baumann/TASR Minister financií SR Igor Matovič. Foto: Martin Baumann/TASR

„Dnes som na rokovaní Ecofinu, všetkých ministrov financií Európskej únie (EÚ), v Luxemburgu a EK práve ústami výkonného podpredsedu Valdisa Dombrovskisa dala na našu žiadosť verejný prísľub, že Komisia urobí kroky, ktoré umožnia Slovensku použiť na riešenie energetickej krízy nevyčerpané eurofondy z obdobia 2014 až 2020,“ zdôraznil.

Podľa Matoviča je to obrovský úspech Slovenska. „Jediní sme o to žiadali a viac-menej jediným nám táto zmena pomôže. Veľká vďaka patrí premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) aj za jeho osobnú intervenciu,“ zdôraznil minister financií.

„Je to mimoriadne veľká vec, ktorá nám umožní domácnosti a firmy na Slovensku previesť cez energetickú krízu so silnou pomocnou rukou štátu. Celková pomoc ľuďom tak dosiahne dokopy rádovo až miliardy eur,“ dodal Matovič.

(tasr)


Ďalšie články