Ožratí a zdrogovaní ľudia by nemali byť poslancami. Tabák podáva trestné oznámenie na Bittó Cigánikovú

Fyzický konflikt dvoch slovenských poslankýň má právnu dohru. Trestné oznámenie už podali obe strany.

Romana Tabak. Zdroj: Archív Romana Tabak Romana Tabak. Zdroj: Archív Romana Tabak

Koncom septembra poslankyňa za SaS Jana Bittó Cigániková na sociálnej sieti uviedla, že ju v bare na koncerte napadla jej poslanecká kolegyňa Romana Tabák, ktorá prestúpila do klubu strany Sme rodina.

Pôvodne vraj nechcela ich potýčku medializovať, ale po utŕženej rane mala skončiť na pohotovosti s opuchnutým lícom, bolesťami hlavy a krku. Rozhodla sa preto podať na polícii na poslankyňu Sme rodina trestné oznámenie. 

Obe ženy opisovali konflikt odlišne. Liberálka Bittó Cigániková tvrdila, že Tabák ju verbálne osočovala, preto jej zhodila z hlavy šiltovku, čo ju malo natoľko rozhnevať, že ju začala ťahať za vlasy a fyzicky napádať. Nakoniec jej mala uštedriť povestný úder, po ktorom musela vyhľadať lekársku pomoc.

Tabák, naopak, tvrdila, že zákonodarkyňa zo SaS za ňou prišla v nepríčetnom stave” so strapatými vlasmi“ a otvorenými ústami“, pričom slovne začala nadávať na jej rodinu. Vraj sa Bittó Cigániková dvakrát zahnala po tvári, strhla jej z hlavy šiltovku, a tak jej uštedrila úder, po ktorom zvädla ako tulipán“, uviedla v rozhovore pre televíziu JOJ.

Cigániková nebola pod vplyvom omamných látok len prvýkrát

V rozhovore pre Štandard Tabák pred pár dňami skonštatovala, že nebude voči Bittó Cigánikovej podnikať právne kroky. „Nie, pretože som si istá pravdou a verím, že pravdu budú vypovedať aj svedkovia. Tam nie je o čom,“ povedala vtedy Tabák.

V stredu však svoje rozhodnutie zmenila. Po dohode s advokátom oznámila, že podáva na saskárku trestné oznámenie, lebo tá vraj podniká voči jej osobe „zákerné kroky“, hoci podľa Tabák dobre vie, že incident vyvolala sama. „Môže však byť pravdou, že si ho pre svoju totálnu opitosť a pravdepodobne aj požitie omamných látok nepamätá,“ konštatuje posmešne Tabák na sociálnej sieti.

Poslankyňa Sme rodina opisuje, že pre svoju športovú kariéru je odporkyňou neprimeraného požívania alkoholu a vôbec sa nestotožňuje s legalizáciou drog. Omamné látky podľa jej názoru „robia z ľudí zvieratá, ktoré nedokážu zodpovedať za svoje činy, o čom sme sa nanešťastie presvedčili aj pri tragickej dopravnej nehode na Zochovej“.

Bittó Cigániková podľa nej nebola pri ich potýčke prvýkrát pod vplyvom návykových látok. „Myslím si, že ožratí a zdrogovaní ľudia by nemali pôsobiť ako poslanci v NR SR,“ uzatvára Tabák.

https://standard.sk/254553/romana-tabak-julia-roberts-alebo-melinda-gates-by-mohli-byt-mojimi-vzormi-ale-ciganikova-urcite-nie/

Ďalšie články