Volkswagen Slovakia znížil spotrebu energie na jedno vyrobené vozidlo o vyše polovicu

Volkswagen Slovakia znížil spotrebu energie na jedno vyrobené vozidlo v uplynulých rokoch o 53 %. Do roku 2025 sa pritom podnik zaviazal znížiť zaťaženie životného prostredia na jedno vyrobené vozidlo o 59 % v porovnaní s referenčným rokom 2010.

Bratislavský Volkswagen od pondelka èiastoène obnovil výrobu Najväčšou slovenskou firmou je nemecký Volkswagen Slovakia. Foto: Martin Baumann/TASR

Ako ďalej informovala hovorkyňa automobilky Lucia Kovarovič Makayová, Volkswagen Slovakia sa dlhodobo zameriava na znižovanie vplyvov na životné prostredie. Ciele má nastavené v piatich oblastiach, a to znižovanie spotreby energie a vody a eliminácia produkcie CO2, prchavých organických látok a odpadu na zneškodňovanie.

„Šetrné a efektívne zaobchádzanie so zdrojmi ešte znásobilo krízové obdobie. Najprv to boli lockdowny a čipová kríza ako dôsledok celosvetovej pandémie, ktoré narušili dodávateľský reťazec a zásobovanie dielmi. Po vypuknutí vojny na Ukrajine potrebu šetrenia energií ešte umocnila energetická kríza, ktorá priniesla extrémny nárast cien energií a otázky ohľadom ich dostupnosti. V dôsledku udalostí ovplyvňujúcich prevádzku závodu bolo potrebné hľadať riešenia, ktoré nám pomáhajú dlhodobo znižovať prevádzkové náklady,“ uviedol predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia Oliver Grünberg.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 6,5 milióna vozidiel. Je pilierom slovenského exportu a zároveň jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už vyše 4,7 miliardy eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up! a Škoda Karoq.

(tasr)


Ďalšie články