Vodič z nedeľnej tragédie Dušan Dědeček bude stíhaný na slobode

Obvinený Dušan Dědeček, ktorý v opitosti spôsobil víkendovú tragickú dopravnú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami, bude stíhaný na slobode.

Dušan Dědeček. Foto: Martin Baumann/TASR Dušan Dědeček. Foto: Martin Baumann/TASR

Vo štvrtok večer ho prepustil zo zadržania sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

„Súd nevzhliadol dôvod tzv. útekovej väzby pre hrozbu vysokého trestu. Súd nevzhliadol ani dôvod tzv. preventívnej väzby, keďže hrozba pokračovania v identickom alebo obdobnom konaní z konania obvineného a iných konkrétnych skutočností nevyplýva,“ priblížil hovorca. Dodal, že súd konštatoval dôvodnosť vzneseného obvinenia.

Ako priblížil, o sťažnosti prokurátora bratislavskej krajskej prokuratúry proti tomuto rozhodnutiu bude na verejnom zasadnutí rozhodovať KS v Bratislave v piatok 14. októbra.

Dušan Dědeček čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Obvinený pod vplyvom alkoholu šoféroval v nedeľu (2. 10.) neskoro večer auto, ktoré narazilo v centre Bratislavy do zastávky mestskej hromadnej dopravy – Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených.

https://standard.sk/257811/dedecek-za-11-rokov-spachal-az-16-dopravnych-priestupkov-policajtov-mal-po-vytriezveni-prosit-aby-ho-zabili/

(tasr)


Ďalšie články