Bittó Cigániková: Mám dôkazy, že som nedrogovala. Aj Tabák by sa mala podrobiť testu

Saskárka vylučuje, že by počas bitky s parlamentnou kolegyňou bola pod vplyvom omamných látok.

72. schôdza Národnej rady SR Na snímke poslankyňa parlamentu Jana Bittó - Cigániková (SaS) počas rokovania 72. schôdze Národnej rady (NR) SR v Bratislave 27. septembra 2022. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Len dva dni potom, čo poslankyňa Romana Tabák (Sme rodina) na sociálnej sieti oznámila, že podáva trestné oznámenie na parlamentnú kolegyňu Janu Bittó Cigánikovú, poslankyňa SaS informuje, že podstúpila test na drogy.

Tabák ju totiž v statuse obvinila, že v čase ich fyzického konfliktu bola opitá a možno aj pod vplyvom iných omamných látok. „Myslím si, že ožratí a zdrogovaní ľudia by nemali pôsobiť ako poslanci v NR SR,“ napísala Tabák.

Výsledky testov vylúčili požitie tvrdých drog

Saskárka konštatuje, že takéto obvinenie očakávala, a preto sa hneď po incidente podrobila testom. „Jeden vylučuje prítomnosť akýchkoľvek omamných látok 3 – 4 dni pred odberom, teda aj v čase incidentu. Test z vlasov vylučuje prítomnosť až tri mesiace spätne. Test vykonávali MUDr. Okruhlica, CSc. a doc. RNDr. Žáková, PhD., obaja majú môj súhlas odpovedať médiám na akékoľvek prípadné otázky,“ píše Bittó Cigániková na Facebooku.

Liberálka zverejnila aj výsledky testov. Vyplýva z nich, že nepožívala tvrdé drogy ako pervitín, kokaín či heroín. Pôvodne to vraj nechcela urobiť, lebo dúfala, že „Romana dostane rozum“. Po obvineniach a trestnom oznámení, ktoré na ňu Tabák podala, výsledky negatívnych drogových testov uverejnila na svoju obranu.

Dve verzie bitky

Tabák v médiách tvrdila, že zákonodarkyňa zo SaS za ňou prišla v nepríčetnom stave” so strapatými vlasmi“ a otvorenými ústami“, pričom slovne začala nadávať na jej rodinu. Vraj sa Bittó Cigániková dvakrát zahnala po tvári, strhla jej z hlavy šiltovku, a preto jej uštedrila úder. Podľa Cigánikovej to nie je pravda a prvá ju napadla zákonodarkyňa zo Sme rodina, ktorá teraz bez dôkazov „útočí na najprízemnejšie ľudské emócie“. Na podobnú hru vraj liberálka nepristúpi a bude si držať svoju úroveň.

„Nebudem rozprávať ani o tom, či a koľko pila len preto, lebo bola v sobotu nad ránom v klube. Je úplne jej vec, čo robí vo voľnom čase. Prečo by si ktokoľvek nemohol dať drink s priateľmi? Samozrejme, bolo by vhodné, aby sa potom aj vedel ovládať,“ dodáva saskárka s tým, že „by urobila dobre, keby teraz ona išla na minimálne trojmesačný test, aby tu nezostal obrovský tieň podozrenia“.

https://standard.sk/257941/ozrati-a-zdrogovani-ludia-by-nemali-byt-poslancami-tabak-podava-trestne-oznamenie-na-bitto-ciganikovu/

Ďalšie články