Spor Matoviča a Remišovej: Smejú sa nám, že sme amatéri a ani sa tomu nedivím, vraví Šeliga

36. rokovanie vlády SR Veronika Remišová a Igor Matovič. Foto: Martin Baumann/TASR

Veronika Remišová a jej ľudia z ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie dostali upozornenie, že z priestorov bratislavského sídla Úradu vlády sa musia vysťahovať do konca júna. Upozornenie prišlo pár dní po výmene názorov medzi Remišovou a premiérom Igorom Matovičom.

Remišová sa minulý týždeň ako jediná z vládnej koalície postavila proti rozhodnutiu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) opäť plošne testovať antigénovými testami celé Slovensko.

Len dva dni po rokovaní vlády, na ktorom k nezhodám došlo, bolo Remišovej ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) upozornené na to, že mu ku koncu júna končí nájomná zmluva v budove Úradu vlády (ÚV). Informoval o tom Denník N.

Premiér uviedol, že s výzvou adresovanou Remišovej ministerstvu nemá nič spoločné. Úrad vlády, ktorý upozornenie na blížiaci sa koniec nájomnej zmluvy rezortu regionálneho rozvoja poslal dodal, že list bol napísaný ešte v utorok 12. januára a odoslaná po podpise vedúceho ÚV. Rokovanie vlády, na ktorom Remišová nesúhlasila s plošným testovaním bolo 18. a Úrad vlády MIRRI upozornil na končiacu nájomnú zmluvu 20. januára.

V budove ÚV má kanceláriu ešte 8 zamestnancov Remišovej rezortu. Nové priestory sa musia pre MIRRI nájsť do 22. júna, kedy sa platnosť nájomnej zmluvy končí. Predsedníčka strany Za ľudí „zdedila“ tieto priestory na Úrade vlády po Petrovi Pellegrinim, ktorý ešte ako vicepremiér pre informatizáciu nemal vlastné ministerstvo, ale jeho úrad si prenajal priestory práve v sídle ÚV ešte v roku 2016.

Pomsta alebo náhoda?

Upozornenie pre Remišovej ministerstvo prišlo v čase, keď koalícia rieši napätie spôsobené nezhodami medzi ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) a premiérom Igorom Matovičom.

Podpredseda strany Za ľudí a poslanec parlamentu Juraj Šeliga na svojom facebookovom profile píše, že Remišová dostala z priestorov Úradu vlády „vyhadzov“. Dodal pritom, že premiér odmietol súvislosť upozornenia s nesúhlasom podpredsedníčky vlády s plošným testovaním.

„Poviem to priamo – teória, že list poslaný vedúcim Úradu vlády SR ide z jedného krídla vládneho paláca na druhý dlhšie ako pár minút (tvrdia, že výpoveď z priestorov poslali Remišovej ešte pred konfliktom, čo by znamenalo, že k nej oznam išiel cca 3 či 4 dni), je mi ťažko uveriteľná. Rovnako ako téza, že premiér o ničom nevie. Či je to hlúpa pomsta, alebo hlúpa náhoda, je teraz už žiaľ jedno. Na verejnosti to vyzerá strašne!“ napísal Šeliga.

Podpredseda parlamentu a člen predsedníctva strany Za ľudí v reakcii na upozornenie smerované na Remišovej rezort dodal, že koalícia je vďaka takýmto sporom terčom opozičných útokov a posmechu svojich odporcov.

„Smejú sa nám, že sme amatéri, že nahrávame opozícii a dávame si vlastné góly. Po takýchto kvázi kauzách, ktoré úplne zbytočne riešime v médiách, sa tomu ani nedivím. Prosím, takto nie! Slovensko má vážnejšie problémy ako urazená ješitnosť,“ uzavrel Šeliga.


Ďalšie články