Zelenskyj: V Rusku silnie pocit porážky

Rusko vo svojej invázii na Ukrajine zlyháva, a to vo veľkom rozsahu, uviedol v noci na utorok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Moskva vojensky vtrhla na Ukrajinu pred ôsmimi mesiacmi, 24. februára, informuje agentúra DPA.

Ruský vojak na bilborde v Petrohrade. Ilustračný obrázok. Foto: TASR/AP Ruský vojak na bilborde v Petrohrade. Ilustračný obrázok. Foto: TASR/AP

„Ukrajina rozbíja takzvanú druhú najsilnejšiu armádu na svete,“ podotkol Zelenskyj v pravidelnom videopríhovore na margo ruskej armády. „Pocit porážky v Rusku silnie,“ dodal. Ako ďalej poznamenal, Rusko bolo kedysi významným politickým hráčom, kým dnes sa dostáva do čoraz väčšej medzinárodnej izolácie.

Ukrajinský prezident zároveň naznačil, že Ukrajinci každodenne pokračujú v oslobodzovaní ruskom okupovaného územia. Celá Ukrajina bude oslobodená, a to vrátane Krymského polostrova, ktorý si Rusko anektovalo v roku 2014, citovala Zelenského agentúra DPA.

Zároveň upozornil obyvateľov Ukrajiny, že nadchádzajúca zima bude „najťažšou v našej histórii“ v dôsledku škôd na energetickej infraštruktúre, ktoré spôsobili ničivé ruské útoky.

(tasr)


Ďalšie články