Varínsky občan Tiso: Ťažká dilema pre NAKA

Vari máme trocháriť a obviniť len tých občanov, ktorí hlasovali proti premenovaniu Tisovej ulice alebo stíhanie rozšíriť aj o ďalších vyše jeden a pol tisíc ľudí, ktorí si dovolili na referende sa vôbec nezúčastniť?

Posprejovaná brána vo Varíne. Foto: reprofoto/Facebook Posprejovaná brána vo Varíne. Foto: reprofoto/Facebook

Výsledky včerajších volieb by možno potešili aj politikov, ktorí nielenže nekandidovali, ale nemusia byť ani medzi živými.

Najznámejšiu aktuálnu osobnosť obce Varín pri Žiline Jozefa Tisa by určite nadchlo hlasovanie obyvateľov v tejto obci v referende, ktoré bolo spojené s komunálnymi voľbami. Rozhodovalo sa, či sa ponechá názov ulice pomenovanej po ľudáckom prezidentovi.

Ľud rozhodol, že ho zo svojej domoviny predsa len nevysťahuje.

Povolebné ráno tak v dôsledku „fašizoidného“ výsledku referenda dostalo do ťažkej situácie aj špičkové policajné útvary na Národnej kriminálnej agentúre. Dilema, ktorej dnes zrejme čelia, znie asi takto: Podať trestné oznámenie „len“ na 1053 občanov, ktorí hlasovali proti premenovaniu ulice alebo stíhanie rozšíriť aj o ďalších 1600 ľudí, ktorí si dovolili na referende sa vôbec nezúčastniť?

Vychádzajúc z ich predchádzajúcej „argumentácie“ sa ako logickejšia, a teda pravdepodobnejšia javí druhá možnosť. V decembri totiž obvinili všetkých členov zastupiteľstva, ktorí nehlasovali za premenovanie ulice, vrátane poslankyne, ktorá sa na obecnom zastupiteľstve ani nezúčastnila.

Osadníci v ilavskej väznici by sa možno mali začať báť, kam ich natlačia.

Poslanci boli podľa zdivočenej a nebezpečnej protiextrémistickej jednotky NAKA vinní „z prejavu sympatie k skupine, hnutiu alebo ideológii smerujúcej k potlačeniu základných ľudských práv a slobôd“. Za to, že ako zvolení poslanci slobodne nehlasovali tak, ako im režim prikázal.

Našťastie, šéf Špeciálnej prokuratúry Daniel Lipšic v pude sebazáchovy obvinenie zrušil. Stále tak pretrváva nádej, že Varín neskončí vyľudnený ako Lidice. No podozrenie, že na NAKA pracuje pre demokraciu nebezpečný útvar, však zostane ešte dlho.

Ešteže večne živý občan Lenin je na slovenských uliciach pred verejnou bezpečnosťou nielen v bezpečí, ale uliciam po ňom pomenovaným nehrozilo ani len to referendum. Napokon, pohrobkovia ľavicových totalít mali u nás zem vždy ľahšiu.   


Ďalšie články