Transgender agenda: Slovensko ešte nie je Amerika, ale ako dlho to potrvá?

Články o škaredých chlapcoch, ktorí vyhrávajú dievčenské súťaže krásy, nám sú dnes na smiech. Avšak prípad, ktorý leží na Krajskom súde v Banskej Bystrici môže zo Slovenska čoskoro spraviť krajinu, kde sa budú diať aj takéto bizarné veci.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Štandard nedávno zverejnil na prvý pohľad úsmevný text. Je o škaredom chlapcovi, ktorý v USA vyhral ženskú súťaž krásy. Chlapec sa stal nielen Miss Greater Derry v štáte New Hampshire, ale dokonca získal aj akési štipendium určené pre pekné mladé dámy. Bežný človek sa zasmeje a povie si, že taká bizarnosť sa môže udiať len v Amerike. Možno k tomu dodá, že je rád, že žijeme na Slovensku, kde je život ešte stále relatívne normálny.

Ale predstava o Slovensku ako normálnej krajine sa môže čoskoro rozplynúť. V posledných týždňoch sa totiž začali veci v oblasti LGBT otázok výrazne hýbať a ak budeme v nastolenom trende pokračovať, Slovensko môže byť zakrátko krajinou plnou bizarností rovnako ako USA.  

Jedna vec je situácia na ministerstve zdravotníctva, kde sa úzka skupina aktivistických lekárov snaží presadiť silno ideologický dokument, ktorého heslo by mohlo znieť: zmena pohlavia – rýchlo a bez problémov. Viac o tejto téme som písal v samostatnom texte.

https://standard.sk/276798/lengvarskeho-nejde-zastavit-precitajte-si-ako-ma-vyzerat-transsexualna-revolucia-ktoru-pripravuje/

No zdá sa, že ešte vážnejší problém nám medzičasom vyrástol na súdoch. Tam ležia tri prípady týkajúce sa dúhových tém (argentínsky LGBT aktivista, Patakyovej podanie na Ústavný súd, a rozhodnutie Najvyššieho správneho súdu o zmene pohlavia), pričom dve z nich už sú vysoko akútne.

Najvýbušnejší z nich sa týka Najvyššieho správneho súdu. Ten rozhodol v prospech muža, ktorý zažaloval matriku vo Zvolene za to, že mu tam odmietli zmeniť pohlavie na mužské aj napriek tomu, že nepredložil potvrdenie o chirurgickej tranzícii. Rozsudok verejnosť síce ešte nevidela, no vyjadrenia hovorcu súdu boli až prekvapivo sebavedomé. Je z nich jasné, že trojica sudcov Peter Potásch, Monika Valašiková a Anita Filová chcú, aby Krajský súd v Banskej Bystrici, ktorý vydal prvostupňové rozhodnutie, v ktorom sa dožadoval potvrdenia o chirurgickej tranzícii, zmenil svoj verdikt. Vyjadrenia hovorcu, ktorý v tomto prípade spomína rozhodovaciu prax Európskeho súdu pre ľudské práva, ukazuje jasne, aký má byť rozsudok nižšieho súdu.

Ak sa sudca Krajského súdu v Banskej Bystrici pokúsi potvrdiť a lepšie právne podoprieť svoje pôvodné rozhodnutie, bude v neľahkej pozícii. Určite už vie, že požiadavka na to, ako má rozhodnúť, je zrejmá. Najvyšší správny súd mu ukázal dokonca aj to, akú argumentáciu má použiť.

Naopak, ak sa podvolí, Slovensko sa stane krajinou, kde bude možné úradne meniť pohlavie bez prirodzených legislatívnych pravidiel a obmedzení. Potom bude výhra akéhosi obézneho chlapca v ženskej súťaži krásy najmenším problémom, aký budeme riešiť.

https://standard.sk/271581/slovenski-progresivci-maju-novu-taktiku-legislativu-chcu-menit-potichu-zatial-sa-im-to-dari/

Zmeny, ktoré by takáto úprava priniesla, by totiž mohli byť celospoločenské. Prakticky každá oblasť, kde sa delíme na mužov a ženy, by stratila význam. Muži by sa mohli dostať do ženských šatní, spŕch, toaliet. Mohli by ležať ženských oddeleniach v nemocniciach, prípadne by boli na dievčenských izbách na internátoch, umiestňovaní na ženské izby v domovoch sociálnych služieb, či nebodaj do ženských väzníc. Teoreticky by sa mohli zúčastňovať ženských športových súťaží alebo žiadať o skorší odchod do dôchodku. „Transmuži“ by mohli otehotnieť a rodiť. Tých zmien by bolo obrovské množstvo a nemá význam ich tu všetky menovať.

No najhoršie na tom celom je, že tieto zmeny by sa najviac dotkli detí a tínedžerov. Príklady z iných krajín nám ukazujú, že pod tlakom gender ideológie a LGBTI kampaní sa o zmenu pohlavia pokúšajú najmä mladiství, väčšinou dievčatá, ktoré v čase puberty prirodzene riešia otázky vlastnej identity. Michal Malatinský vo výbornom texte píše, že „len vo Veľkej Británii medzi rokmi 2009 až 2018 zaznamenali 4 000-percentný nárast detí, ktoré mali podstúpiť tranzíciu, teda umelú (hormonálnu a prípadne aj operačnú) zmenu pohlavia. Pri troch štvrtinách týchto prípadov ide o dievčatá, veľmi často v pubertálnom veku.“ 

https://standard.sk/52478/kult-menom-trans-preco-ma-tolko-obeti-medzi-bielymi-dievcatami/

Podobná situácia je pritom aj v ďalších krajinách západného sveta.

Navyše, nová doktrína by sa automaticky premietla aj do výučby na školách. Deti by sa učili, že mužmi a ženami sa nerodíme, ale že pohlavie si môžeme kedykoľvek vybrať podľa toho, ako sa práve cítime. Mimochodom, v zahraničí sa veľkej obľube teší vyučovanie o gender otázkach od takzvaných drag queen, čo sú muži nevkusne preoblečení za ženy. Vyzerá to asi takto:

Zdá sa pritom, že súčasná situácia nie je náhodná a na súdoch môže ležať viacero podobných prípadov. Súdy sú totiž ideálnym miestom na pretláčanie gender ideológie, najmä v krajinách, akou je Slovensko. Vidíme to v zahraničí na príkladoch Česka, Rakúska, Talianska, Argentíny, USA, Rumunska a mnohých ďalších krajín, kde LGBTI loby nedokázala pretlačiť svoje požiadavky politicky, a preto zvolila súdnu cestu.

Tá je omnoho schodnejšia z viacerých dôvodov. Po prvé, súdy, najmä tie európske, sú plné bývalých aktivistov. Dosvedčuje to štúdia European Centre for Law and Justice, ktorá ukazuje, že až štvrtina sudcov Európskeho súdu pre ľudské práva pôsobiacich na tomto súde medzi rokmi 2009 až 2019 mala úzke väzby na progresívne mimovládky financované známym finančníkom Georgom Sorosom.

Po druhé, na sudcov nemajú verejnosť a politici takmer žiadny dosah. Ak sa sudca rozhodne vydať nejaké rozhodnutie, verejná mienka či politický tlak ho nemôžu zastaviť. Po tretie, konania pred súdmi sú väčšinou dlhé a pre širokú verejnosť nezaujímavé. No a po štvrté, súdne rozhodnutia môžu meniť legislatívu rovnako efektívne, ak nie ešte efektívnejšie, ako rozhodnutia parlamentov, kde musí lobista nájsť pre svoj návrh podporu polovice poslancov. Na súde nič také nepotrebuje.

A práve to je dôvod nevídanej vlny súdneho aktivizmu aj na Slovensku. Zatiaľ čo na ministerstve zdravotníctva sa odohráva tuhý boj v rámci komisie, ktorá má daný dokument schváliť a taktiež politický boj medzi ministrom a zvyškom koalície, na súdoch stačí rozhodnutie jedného sudcu a je to. Zmena legislatívy je v zásade rovnaká, ako keby sa ňou zaoberal parlament, ale záujem verejnosti nie je ani polovičný. Najmä v dnešnej dobe, keď verejnosť rieši obrovskú infláciu či vojnu v susednej krajine. No a rozhodnutia EĽSP poskytujú ideálnu argumentáciu pri presadzovaní hlbokých celospoločenských zmien. Práve preto si LGBT aktivisti vybrali súdnu cestu. Ak sa na nej obrnia dostatočnou trpezlivosťou, výhru majú takmer istú.

Situácia je jasná. Na Slovensku, najmä na našich súdoch, sa práve začal súboj s dúhovými aktivistami, ktorí sa snažia postaviť našu krajinu na hlavu. Ak im to dovolíme, naša krajina môže čoskoro vyzerať ako z bizarného seriálu South Park.


Ďalšie články